Merhabalar, bu yazımızda software reporter tool nedir, nasıl kapatılır ve cpu kullanımı konusunda sizlere yardımcı olacağız.
Bu araç Google Chrome ile birlikte yüklenir ve Chrome yüklemesini izleyerek ortaya çıkabilecek hataları yada uyumsuzlukları tarayıcıya bildirir.
Görev Yöneticisi’nde İşlemler sekmesine bakarsanız bu aracın arka planda software_reporter_tool.exe adıyla çalıştığını görürsünüz. Normalde faydalı bir araç fakat çok fazla işlemci kullanıyor ve güç tüketiyor. Dolayısıyla pek çok kişi bunu durdurmak yani kapatmak istiyor ama kapatınca ne gibi bir zararı olacağını tam kestiremiyor.
Software reporter tool ne işe yarar?
Google Chrome güncellemesi sırasında çalışır ve Google’a rapor yollar. Kısacası tarayıcının daha iyi çalışması ve geliştirilmesi için çeşitli verileri toplayarak bir rapor şeklinde Google Chrome geliştiricilerine gönderir. Amaç kullanıcı deneyimini iyileştirmektir. Bu amaçla kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyen işlem ve uygulamaları rapor eder.
Bu programın exe dosyası genellikle aşağıda adresi verilen klasör içerisinde bulunur.
%localappdata%\Google\Chrome\User Data\SwReporter\44.214.200.3\software_reporter_tool.exe
Bu programın oluşturduğu günlük raporlara aşağıdaki adresi takip ederek bakabilirsiniz.
%localappdata%\Google\Software Reporter Tool\software_reporter_tool.log
Software reporter tool kapatma
Not Defteri programını açın ve Dosya menüsünden Aç‘a tıklayın. Ardından aşağıdaki klasörde bulunan software_reporter_tool.exe dosyasını seçip açın.
%localappdata%\Google\Chrome\User Data\SwReporter\44.214.200.3\software_reporter_tool.exe
Sonrasında klavyeden CTRL+A’ya basarak tüm içeriği seçin ve Delete’ye basarak hepsini silin.
Böylece artık Software reporter tool programı bundan sonra hiçbir zaman çalışmayacak. Aslında başka yolları da var ama onları kullanırsanız, Google Chrome güncellemesinden sonra bu program yine çalışır. Dolayısıyla bu programı tamamen kapatmanın tek yolunu yukarıda anlattık.
İşin güzel yanı bu programı kapattığınızda Chrome tarayıcısı normal şekilde çalışır, hiçbir sıkıntı yaratmaz. Tam tersine gereksiz yere CPU yani işlemciyi ve RAM’i kullanmadığı için bilgisayarın performansı artar.