Dünyaca ünlü Slack uygulaması kısaca özetlemek gerekirse şirketler için işyeri personel iletişim programıdır.
İşyerlerindeki iletişim ihtiyaçlarını karşılamak için çok sayıda eklenti içerir. Anlık mesajlaşma özelliğinin yanı sıra, dosya gönderme ve diğer bazı araçlar barındırır.
Eğer Slack uygulamasına üye olursanız, URL linki “teknolib.slack.com” biçiminde olmaktadır ve arkadaşlara bu linki yollayarak davet gönderiyorsunuz.
Ayrıca Slack ekranında sol tarafta hem doğrudan mesajlaşılan kişiler listesi hem de abonesi olduğunuz kanalların listesi gösterilir. Ayrıca ekranın sağ tarafında sohbet penceresi yer alıyor.
Slack uygulamasında bir kanalı herkese açık hale getirebilir veya sadece üyelerin görmesini sağlayabilirsiniz. Direk mesajlar (DM) daima özel olur fakat en çok 8 kişiye kadar.
Asıl iletişim sohbet penceresinden gerçekleştirilir.
Yazılan mesajlara gelen yanıtları okuma, gülücük ifadeleri veya gif resimleri ekleme, RSS haberleri okuma, hatırlatıcı alarm kurma ve farklı kişiler için farklı bildirim sesleri yada zil sesini kullanma gibi çok sayıda özellik sunar.
Slack uygulamasını, Microsoft Teams’in aksine, hiçbir teknik bilgiye sahip olmadan kolayca kullanabilirsiniz. Aynı zamanda son derece güvenlidir.
Sohbet penceresi rakipleriyle tıpatıp aynı tasarım ve işleve sahip.
GitHub, Jenkins ve StackOverflow tarzı geliştirme araçlarını ve Google Analytics, ServiceNow, MailChimp veya SalesForce benzeri işletme araçlarını kolayca entegre edip birlikte kullanabilirsiniz.
Slack ücretsiz olarak yükleniyor ama sadece ilk 10 bin mesaja erişim hakkı veriyor. Ayrıca sadece 10 entegrasyon ve kısıtlı özelliklerden oluşan bir sınırlama bulunuyor.
Eğer yıllık olarak ücretli sürüme abone olursanız, kişi başına 12 dolar ödemeniz gerekiyor. Eğer ben aylık ödeme yapacağım diyorsanız, kişi başı maalesef 15 dolara çıkıyor.
Ama eğer işyerinde çalışan binden fazla kişi varsa ve yıllık plana abone olursanız, toplam 144,000 doları gözden çıkarmanız gerekiyor.