Karayolları Hgs Borç Sorgulama

Karayolları HGS Borç Sorgulama Nasıl Yapılır?

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), karayollarında geçiş ücretlerini ödemek için kullanılan bir sistemdir. HGS, Otomatik Geçiş Sistemi (OGS)’nin yerine geçen bir sistemdir. HGS ile geçiş ücretleri, aracın plakasına işlenen bir etiket sayesinde otomatik olarak tahsil edilir.

HGS’de borcunuz olup olmadığını öğrenmek için birkaç yöntem kullanabilirsiniz. Bu yöntemler şunlardır:

  • e-Devlet Kapısı üzerinden sorgulama
  • PTT’nin resmi internet sitesi üzerinden sorgulama
  • Karayolları Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi üzerinden sorgulama
  • HGS müşteri hizmetlerini arayarak sorgulama

e-Devlet Kapısı üzerinden sorgulama

e-Devlet Kapısı üzerinden HGS borcunuzu sorgulamanın en kolay yoludur. e-Devlet Kapısı’na giriş yaptıktan sonra “PTT Genel Müdürlüğü” sekmesine tıklayın ve “Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) Hesap Bilgileri Sorgulama” hizmetini seçin. Açılan sayfada T.C. kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girin ve sorgulamayı başlatın. Sorgulama sonucunda HGS hesabınızdaki bakiyeyi ve varsa borçlarınızı görebilirsiniz.

PTT’nin resmi internet sitesi üzerinden sorgulama

PTT’nin resmi internet sitesi üzerinden HGS borcunuzu sorgulamanın bir diğer yoludur. PTT’nin resmi internet sitesine giriş yaptıktan sonra “Hızlı Geçiş Sistemi (HGS)” sekmesine tıklayın ve “Hesap Bilgileri Sorgula” hizmetini seçin. Açılan sayfada HGS etiket numaranızı girin ve sorgulamayı başlatın. Sorgulama sonucunda HGS hesabınızdaki bakiyeyi ve varsa borçlarınızı görebilirsiniz.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi üzerinden sorgulama

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi üzerinden HGS borcunuzu sorgulamanın bir başka yoludur. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesine giriş yaptıktan sonra “HGS İhlalli Geçiş Bilgileri Sorgulama” hizmetini seçin. Açılan sayfada HGS etiket numaranızı veya plakanızı girin ve sorgulamayı başlatın. Sorgulama sonucunda HGS hesabınızdaki bakiyeyi ve varsa borçlarınızı görebilirsiniz.

HGS müşteri hizmetlerini arayarak sorgulama

HGS müşteri hizmetlerini arayarak da HGS borcunuzu sorgulayabilirsiniz. HGS müşteri hizmetlerinin telefon numarası 0850 460 60 60’dır.

HGS İhlalli Geçiş Borçları

HGS hesabınızla yapılan geçişlerde yeterli bakiye olmadığı durumlarda, ihlalli geçiş cezası uygulanır. İhlalli geçiş cezası, geçiş ücretinin 10 katı olarak tahsil edilir. İhlalli geçiş cezasının yanı sıra, gecikme zammı da uygulanır. Gecikme zammı, her ay için %5’tir.

İhlalli geçiş cezasının tahsili için Karayolları Genel Müdürlüğü’nce ödeme emri düzenlenir. Ödeme emri, ilgili PTT şubesine gönderilir. Ödeme emri tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içinde ödenmezse, ödeme emrinin iptali için Karayolları Genel Müdürlüğü’ne itiraz edilebilir.

İtirazın kabul edilmesi durumunda, ödeme emri iptal edilir ve ihlalli geçiş cezasının tahsili durdurulur. Ancak, itirazın reddedilmesi durumunda, ödeme emri kesinleşir ve ihlalli geçiş cezasının tahsili için icra takibi başlatılır.

HGS Borcunu Ödeme Yöntemleri

HGS borcunuzu aşağıdaki yöntemlerle ödeyebilirsiniz:

  • PTT şubelerinden
  • Karayolları Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden
  • HGS mobil uygulamasından
  • Akbank, Garanti BBVA, İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, QNB Finansbank, Denizbank, TEB, ING Bank, Şekerbank, HSBC ve Albaraka Türk bankalarının internet bankacılığından veya mobil uygulamalarından

PTT şubelerinden HGS borcu ödeme

HGS borcunuzu PTT şubelerinden nakit veya kredi kartı ile ödeyebilirsiniz. PTT şubesine gittiğinizde, HGS etiket numaranızı veya plakanızı girerek borcunuzu ödeyebilirsiniz.

**Karayolları Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden H


Yayımlandı

kategorisi