Engelli sitelere giriş yapmak ve internette anonim gezinmek için VPN servislerine para ödemek zorunda değilsiniz. Bugün piyasadaki en kaliteli VPN servislerini sizler için derledik.
Ücretsiz VPN’ler ücretli VPN’lerin yapabildiği şeylerin pek çoğunu yapabiliyor. Dolayısıyla eğer ihtiyaçlarınız çok büyük değil ise, belki de aşağıda listelediğim ücretsiz VPN’ler işinizi fazlasıyla görecektir. IP adresinizi gizleyerek anonim olmanın yani kimlik bilgilerinizi gizlemenin başka yolları da var, fakat en güvenli ve en garanti yolu VPN servisi kullanmaktır.
Ücretsiz VPN ve Ücretli VPN Arasındaki Fark Nedir?
Hem ücretli hem de ücretsiz VPN’ler ile ilgili yaptığım kapsamlar testlerde gördüm ki, eğer NordVPN gibi tavsiye ettiğim bir VPN servisine ayda birkaç dolar ödemeyi kabul ederseniz karşılığında alacağınız servisten çok daha memnun kalacaksınız. Üstelik Türkçe dil desteği de bulunuyor.
Çok sayıda VPN servisini inceledim fakat bunların seçeneklerine göz atarak, yalnızca ihtiyaçları en iyi şekilde karşılayanları öneriyorum.
Genellikle ücretsiz VPN’ler veri sınırlaması yapar ve örneğin günlük 200 MB’ı geçtikten sonra sizden ücret talep eder. Ayrıca ülke seçeneği olarak yalnızca bir veya birkaç ülke seçme şansı verir ve hız olarak da ücretli VPN hızından çok daha yavaş hızlar sunar.
Eğer ücretsiz bir VPN kullanırsanız, muhtemelen bu saydığım dezavantajlardan en az biriyle karşılaşırsanız. Özellikle de video izleme sitelerinde dolaşacaksanız, veri sınırlaması sizi çok zorlayacak. Veri sınırını aşınca ya VPN programını kaldırıp başka bir ücretsiz servis bulmanız ya da ücretli olanı satın almanız gerekecek.
Fakat eğer ücretli sürümü satın alacaksanız bile, öncelikle ücretsiz versiyonunu kullanıp iyice denedikten ve emin olduktan sonra ücretliye geçmek daha akıllıca olacaktır. Bu nedenle en iyi ücretsiz VPN seçeneklerini teker teker masaya yatırıp inceliyoruz.
En İyi VPN Programı Hangisi?
Tunnel Bear
Tunnel Bear benim favorilerimden biridir. Toplamda 20 farklı ülkede sunucuları bulunuyor ve bunlar arasında ABD, İngiltere, Avusturya ve Kanada gibi ülkeler de yer alıyor. Dolayısıyla kişisel verilerinizi koruyabilir ve ülke bazlı yasaklamaları kolayca aşabilirsiniz.
Ücretsiz ve ücretli sürümü arasındaki fark genel olarak veri sınırlamasıyla alakalıdır. Ücretsiz servis size aylık 500 MB gibi cüzi bir sınır verir. Fakat bazıları eğer Twitter üzerinden takip ederseniz veya Facebook’tan beğenirseniz bu sınırı 1GB’a çıkarabiliyor.
Eğer sınırsız kullanım hakkı isterseniz, aylık olarak veya yıllık olarak belirli bir miktar para ödemeniz gerekir. İndirme hızı yaklaşık olarak 12Mb/s.
Windscribe
Windscribe’nin ücretsiz versiyonu gayet iyi ve sınırsız cihazda kullanabilirsiniz. Üstelik reklam engelleme, güvenlik duvarı ve P2P paylaşım aracı sunuyor.
Bu servisin asıl sınırlaması ülke seçiminde. Ücretli sürümde 50 ülke seçme şansı tanırken, ücretsiz sürümde yalnızca 11 ülke sunuyor. Aslında bu gayet iyi gibi duruyor. Aylık veri sınırlaması ise 10 GB ve bu da oldukça yüksek bir rakam.
ProtonVPN
Üsttekilerden daha fazla sınırlama uygulayan diğer bir alternatif de ProtonVPN servisidir ve sadece 3 ülke seçme şansı verir. Üstelik sadece tek bir cihazda çalışır ve yavaş bir internet sunar.
Buna rağmen, eğer yukarıda paylaştığım Tunnel Bear veya Windscribe servisleri hoşunuza gitmezse, bunu denemekte fayda var.
Opera
Opera tarayıcısının en son sürümünde artık VPN özelliği de bulunuyor. Diğer web tarayıcıların aksine, VPN özelliği bir eklenti olarak değil, doğrudan tarayıcının bir bileşeni yani parçası olarak sunuluyor. Yani VPN’yi kullanmak için internete Opera tarayıcısı üzerinden girmek zorundasınız ama tamamen ücretsiz ve veri sınırlamasız olduğu için buna gerçekten fazlasıyla değer. Yani GB sınırı yok, hız sınırı yok ve ülke sınırı yok. Fakat çok da fazla ülke seçeneği sunmuyor zaten. Topalda 6 adet farklı ülke seçebiliyorsunuz.
Opera tarayıcısını yükledikten sonra menüyü açıp ayarlar ekranına girerek Gizlilik ve Güvenlik ayarlarından VPN seçeneğini aktif etmeniz gerekiyor.
Önemli Not: Bu yazı Google Gemini yapay zekası tarafından otomatik olarak oluşturulmuştur ve hatalı bilgiler içerebilir. Düzeltmek için iletişim sayfamızdaki formdan veya yine iletişim sayfamızda bulunan eposta adresi yoluyla bizimle iletişime geçebilirsiniz. Hata varsa hemen düzeltilmektedir.