İnsanoğlunun en büyük handikaplarından biri de şifreleri ve kodları hatırlamakta başarısız olmasıdır. Hele hele günümüz dünyasında pek çok web site ve program için şifre hatırlamak zorunda oluşumuz, işleri daha dramatik bir hale getiriyor.
Windows bilgisayarda unutulan şifrelerin telafisi mümkün. Şifre kurtarma programlarıyla bu sorunu çözebilirsiniz.
İşte Windows şifre kurtarma programları listesi
1. Passcue Windows Recovery Software
Passcue ilk sırada yer alıyor çünkü en güçlü şifre kurtarma yazılımıdır. Yönetici şifresi, kullanıcı şifresi, alan adı veya sunucu şifresini kurtarabilir. WinPE modunda çalışarak SAM dosyasını otomatik olarak bulur. Bu dosyanın içerisinde tüm kullanıcı şifreleri depolanmaktadır. Bu dosyayı açarak kullanıcının şifresini sıfırlar yani kaldırır.
2. iSeePassword Windows Password Recovery
iSeePassword programı Windows 10’da giriş şifresini değiştirebilir. Programın arayüzü gerçekten harika ve sadece 3 tıklamayla tüm Windows versiyonlarında kullanıcı şifresini sıfırlayabilir. Programın deneme sürümü ve standart sürümünü tavsiye etmiyorum. Full versiyonu mükemmel çalışıyor.
3: Ophcrack:
Ophcrack tamamen ücretsiz bir şifre kurtarma aracıdır ve kullanması çok kolay. Windows 10,8 ve 7’nin yanı sıra, Xp ve Vista’da bile çalışır.
Tek kusuru 14 karakterden daha uzun şifreleri kurtaramıyor. Hatta bazı antivirüs programları bu programı zararlı olarak görebiliyor. Ama temiz ve güvenlidir.
4. Offline NT Password & Registry Editor:
NT password programı internetsiz olarak bilgisayarda şifre kurtarma işlemi yapabiliyor. Hatta eski şifreyi bile girmeye gerek kalmıyor. Tek kusuru ise kullanıcı arayüzünün olmaması. Komut Satırı penceresinden işlem yapmanız gerekiyor.
5: Lazesoft Recover My Password:
Lazesoft programı Windows 7, 8 ve 10 sürümlerinde çalışarak unutulan şifreleri kurtarabilir. Hem 32-bit hem de 64-bit sistemleri destekler. Hatta şifre kurtarmak için önyüklenebilir bir USB/DVD disk hazırlayabilirsiniz.
Artıları:
- Basit bir arayüzü var ve tüm Windows versiyonlarını destekler
- Mükemmel bir teknik destek sunuyor
- Kendi kullanıcıları için anlık destek veriyor
Eksileri:
Rakiplerine orana daha yavaş çalışan bir program
Önemli Not: Bu yazı Google Gemini yapay zekası tarafından otomatik olarak oluşturulmuştur ve hatalı bilgiler içerebilir. Düzeltmek için iletişim sayfamızdaki formdan veya yine iletişim sayfamızda bulunan eposta adresi yoluyla bizimle iletişime geçebilirsiniz. Hata varsa hemen düzeltilmektedir.