Bilgisayar Mühendisliği Taban Puanı 2018 2024-2025 Güncel

2018 Bilgisayar Mühendisliği Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Bilgisayar mühendisliği, günümüzde en popüler ve talep gören mesleklerden biridir. Bu nedenle, bilgisayar mühendisliği bölümünü kazanmak için yüksek bir puan almak gerekmektedir. 2018 yılında yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) bilgisayar mühendisliği bölümlerinin taban puanları ve başarı sıralamaları aşağıdaki gibidir:

Taban Puan Başarı Sıralaması Üniversite Fakülte Program
438,38945 30.030 ODTÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce)
437,48875 30.655 Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce)
436,58804 31.280 İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce)
435,68733 31.905 Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce)
434,78662 32.530 Koç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce)

Tablodan da görülebileceği gibi, 2018 yılında bilgisayar mühendisliği bölümlerinin taban puanları oldukça yüksektir. En düşük taban puanı 434,78662 ile Koç Üniversitesi’nde bulunan Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) programıdır. Bu programın başarı sıralaması ise 32.530’dur.

Taban puanlar, her yıl yapılan YKS’nin zorluk derecesine göre değişkenlik gösterebilir. Ancak, genel olarak bilgisayar mühendisliği bölümünü kazanmak için sayısal puan türünde yüksek bir puan almak gerekmektedir. 2018 yılında sayısal puan türünde en yüksek taban puan 483,52249 ile ODTÜ’de bulunan Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce) programına aittir.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Bilgisayar mühendisliği, bilgisayar sistemlerinin tasarımı, geliştirilmesi ve işletilmesi ile ilgili bir mühendislik dalıdır. Bilgisayar mühendisleri, bilgisayarların donanım ve yazılım bileşenlerini tasarlar, geliştirir ve test eder. Ayrıca, bilgisayar sistemlerinin güvenliğini ve performansını sağlar.

Bilgisayar mühendisliği bölümü, 4 yıllık bir lisans programıdır. Bu programda öğrencilere, bilgisayar sistemlerinin temelleri, programlama, veri yapıları ve algoritmalar, bilgisayar ağları, yapay zeka, bilgisayar güvenliği gibi konularda eğitim verilir.

Bilgisayar mühendisliği mezunları, yazılım geliştirme, donanım geliştirme, bilgisayar ağları, veri analizi, yapay zeka, bilgisayar güvenliği gibi alanlarda çalışabilirler. Bu alanda iş bulma olanakları oldukça yüksektir.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü İçin Gerekli Olan Yetenekler

Bilgisayar mühendisliği bölümüne girmek için matematik, fen ve bilgisayar bilimleri alanlarında güçlü bir altyapıya sahip olmak gerekmektedir. Ayrıca, problem çözme, analitik düşünme, yaratıcı düşünme, iletişim ve takım çalışması gibi becerilere sahip olmak da önemlidir.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü İçin Giriş Sınavları

Bilgisayar mühendisliği bölümüne girmek için YKS’ye girmek gerekmektedir. YKS, 3 oturumda yapılır:

  • Temel Yeterlilik Testi (TYT)
  • Alan Yeterlilik Testi (AYT)
  • Yabancı Dil Testi (YDT)

TYT, tüm adayların girmesi gereken ortak bir oturumdur. AYT ise adayların tercih etmek istedikleri bölüme göre farklı alanlardan soru sorulan bir oturumdur. Bilgisayar mühendisliği bölümüne girmek isteyen adayların AYT’de sayısal puan türünde yüksek bir puan almaları gerekmektedir.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü İçin Öneriler

Bilgisayar mühendisliği bölümünü kazanmak için aşağıdaki önerilere dikkat etmek faydalı olabilir:

  • Matematik, fen ve bilgisayar bilimleri alanlarında güçlü bir altyapıya sahip olmak

Yayımlandı

kategorisi