Android telefona uygulama indirmek için normalde Google Play mağazasını ziyaret etmeniz gerekiyor. Bunun dışında izin verilmeyen diğer apk uzantılı uygulamaları telefona yüklemek için root işlemi yapmak zorundasınız. Fakat root işlemi yapılan telefonlar garanti kapsamından çıkmaktadır. Buna rağmen Android’li cihaz sahiplerinin çoğu bu root işlemini yapıyor. Bu yazıda Android akıllı telefona root atmak için en iyi ve kullanması en kolay programları ve uygulamaları paylaşıyorum…
1- Kingo Android Root
Hem kolay hem de güvenli bir biçimde Android cihazınızı root etmek için bu programı gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Piyasadaki bütün Android’li telefonları destekler. Birkaç tıklama ile hızlı ve kolay bir şekilde root işlemi yapabilir ve eğer işler ters giderse yine tek bir tıklama ile root işlemini iptal ederek telefonu eski haline geri alabilirsiniz.
Lisans: Ücretsiz
Boyut: 18.4 MB
2- CF Auto Root
Telefona root işlemini otomatik olarak uygular. Telefonu rootlar ve SuperSU yükler.
Telefonunuzun marka ve modeline göre uygun yazılımı bu sayfadaki listeye bakarak bulup indirin.
3. One Click Root
Telefonunuzun marka ve modeli aşağıdakilerden biriyse, bu programı kullanarak kolayca cihaza root yapabilirsiniz.
– Android 4.0.4 ve daha güncel işletim sistemli tüm HTC akıllı telefonlar
– Samsung Galaxy S2/S3/S4/S5
– Samsung Galaxy Note/2/3/4
– Google Nexus 4, 5, 6, 7, 9, 10 ve Galaxy Nexus
4. towelroot
Bu uygulamayı cep telefonuna yüklemeniz yeterlidir. Fakat yalnızca 3 Haziran 2014’ten önce satılan telefonları destekler. Yeni çıkan telefonlara root yapamazsınız.
Uygulamayı indir (apk)
5. Rescue Root
Rescue Root programını bilgisayara kurun ve ardından telefonu USB kablosunu kullanarak bilgisayara bağlayın.
1000 den fazla akıllı telefon, tablet ve e-kitap okuyucuyu destekler. Tek tıklama ile kolayca tüm root işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Her şeyi otomatik olarak kendisi yapıyor.