Diyanet Şube Müdürlüğü Sınav Soruları

Diyanet Şube Müdürlüğü Sınav Soruları

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye’de din hizmetlerinin yürütülmesinden sorumlu olan bir kamu kurumudur. Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olarak il ve ilçelerde şube müdürlükleri bulunmaktadır. Şube müdürlükleri, il veya ilçedeki din hizmetlerinin yürütülmesinden sorumludur.

Diyanet Şube Müdürlüğü sınavları, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ve şube müdürlüğü pozisyonuna atanacak kişilerin belirlenmesi için yapılan sınavlardır. Sınavlar, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilir.

Yazılı Sınav

Yazılı sınav, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen tarih ve saatte yapılır. Sınav, 100 sorudan oluşur ve 120 dakika sürer. Sınavda, Kur’an-ı Kerim, Hadis, Fıkıh, Kelam, Tefsir, İslam Tarihi ve Diyanet İşleri Başkanlığı Mevzuatı konularından sorular yer alır.

Sözlü Sınav

Sözlü sınav, yazılı sınavda başarılı olan adaylar için yapılır. Sözlü sınav, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen tarih ve saatte yapılır. Sınav, 20 dakika sürer ve adayların Kur’an-ı Kerim okuma, Arapça konuşma ve din hizmetleri alanındaki bilgileri değerlendirilir.

Başarı Sıralaması

Yazılı ve sözlü sınav sonuçları, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanır. Başarı sıralaması, yazılı sınav puanı, sözlü sınav puanı ve adayın özgeçmiş puanı dikkate alınarak yapılır. Başarı sıralamasında ilk sıralarda yer alan adaylar, şube müdürlüğü pozisyonuna atanır.

Faydalı Siteler

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi