Şura Suresi 50 Ayet Meali Diyanet

Şura Suresi 50. Ayet Meali Diyanet: Konusu ve Açıklaması

Şura Suresi, Kur’an-ı Kerim’in 42. suresidir. 50 ayetten oluşan sure, adını 38. ayette geçen “şura” kelimesinden almıştır. Şura, danışma, istişare anlamına gelir. Sure, Hz. Muhammed’in (s.a.v.) Medine’ye hicretinden sonra inmiştir.

Şura Suresi’nin konusu, Müslümanların toplumsal hayatında önemli olan bazı konulardır. Bu konular arasında, yönetim, adalet, ekonomi, aile hayatı ve ahlak yer almaktadır. Sure, bu konularda Müslümanlara rehberlik eden ayetler içermektedir.

Şura Suresi’nin 50. ayeti, surenin son ayetidir. Bu ayette, Allah Teala, Hz. Muhammed’e (s.a.v.) hitaben şöyle buyurmaktadır:

“Ey Resulüm! Sana vahyedileni insanlara tebliğ et. Eğer bunu yapmazsan, Risalet görevini yerine getirmemiş olursun. Allah seni insanlardan koruyacaktır. Şüphesiz Allah, kâfirler topluluğunu hidayete erdirmeyecektir.”

Bu ayette, Hz. Muhammed’e (s.a.v.) vahyedilen mesajı insanlara tebliğ etme görevi verilmektedir. Bu görevi yerine getirmediği takdirde, risalet görevini yerine getirmemiş olacağı bildirilmektedir. Ayrıca, Allah Teala, Hz. Muhammed’i (s.a.v.) insanlardan koruyacağını ve kâfirler topluluğunu hidayete erdirmeyeceğini bildirmektedir.

Şura Suresi’nin 50. ayeti, Hz. Muhammed’in (s.a.v.) risalet görevinin önemini vurgulamaktadır. Bu ayet, aynı zamanda, Allah Teala’nın Hz. Muhammed’i (s.a.v.) koruyacağını ve kâfirler topluluğunu hidayete erdirmeyeceğini bildirmektedir.

Konuyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi