Şura Suresi 49 Ayet Meali Diyanet

Şura Suresi 49. Ayet Meali (Diyanet):

“Ey iman edenler! Eğer siz Allah’a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah’ın ve Resulünün arasını açmayın. Allah, takva sahiplerini ve iyilik yapanları sever.”

Konusu:

Şura Suresi 49. ayet, müminlerin Allah ve Resulü arasındaki ilişkiye dikkat etmeleri gerektiğini vurgulamaktadır. Ayet, müminlerin Allah’a ve ahiret gününe inanıyorlarsa, Allah’ın ve Resulünün arasını açmamaları gerektiğini bildirmektedir. Allah, takva sahiplerini ve iyilik yapanları sever ve bu nedenle müminler de Allah’ın ve Resulünün emirlerine uymalı ve aralarındaki ilişkiyi korumaya çalışmalıdırlar.

Açıklama:

  • Allah’a ve Ahiret Gününe İnanmak:

Ayetin başında yer alan “Ey iman edenler!” ifadesi, ayetin muhataplarının müminler olduğunu göstermektedir. Müminler, Allah’a ve ahiret gününe inanan kişilerdir. Allah’a inanmak, O’nun varlığını, birliğini ve yaratıcılığını kabul etmektir. Ahiret gününe inanmak ise, ölümden sonra insanların hesap verecekleri ve yaptıklarının karşılığını görecekleri bir günün varlığına inanmaktır.

  • Allah’ın ve Resulünün Arasını Açmamak:

Ayetin ortasında yer alan “Allah’ın ve Resulünün arasını açmayın.” ifadesi, müminlerin Allah ve Resulü arasındaki ilişkiye dikkat etmeleri gerektiğini vurgulamaktadır. Allah’ın ve Resulünün arasını açmak, O’nun emirlerine uymamak, yasaklarından kaçınmamak ve Resulünün sünnetine uymamak gibi davranışlarla mümkündür. Müminler, Allah’ın ve Resulünün emirlerine uymalı ve aralarındaki ilişkiyi korumaya çalışmalıdırlar.

  • Takva Sahiplerini ve İyilik Yapanları Sevmek:

Ayetin sonunda yer alan “Allah, takva sahiplerini ve iyilik yapanları sever.” ifadesi, Allah’ın takva sahiplerini ve iyilik yapanları sevdiğini bildirmektedir. Takva sahibi olmak, Allah’ın emirlerine uymak ve yasaklarından kaçınmaktır. İyilik yapmak ise, başkalarına yardım etmek, iyilik etmek ve güzel davranışlarda bulunmaktır. Allah, takva sahiplerini ve iyilik yapanları sever ve bu nedenle müminler de Allah’ın ve Resulünün emirlerine uymalı ve aralarındaki ilişkiyi korumaya çalışmalıdırlar.

Faydalı Siteler ve İlgili Dosyalar:


Yayımlandı

kategorisi