Array Listi Ife Ekleme

Array Listi İfe Ekleme

Array list, elemanları sıralı bir şekilde saklayan bir veri yapısıdır. Elemanlar, dizin numaralarıyla erişilebilir. Array list, eleman ekleme, silme ve arama gibi işlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirebilir.

Array list’e eleman eklemek için, öncelikle array list’in boyutunu artırmanız gerekir. Bunu, arraylist.ensureCapacity(newSize) metoduyla yapabilirsiniz. newSize, array list’in yeni boyutudur.

Array list’in boyutunu artırdıktan sonra, yeni elemanı array list’e ekleyebilirsiniz. Bunu, arraylist.add(element) metoduyla yapabilirsiniz. element, array list’e eklenecek elemandır.

Array list’e eleman eklediğinizde, eleman array list’in sonuna eklenir. Eğer elemanı belirli bir dizin numarasına eklemek istiyorsanız, arraylist.add(index, element) metoduyla yapabilirsiniz. index, elemanın ekleneceği dizin numarasıdır.

Array list’e eleman ekleme işlemi, O(1) zaman karmaşıklığına sahiptir. Yani, array list’in boyutuna bakılmaksızın, eleman ekleme işlemi her zaman sabit sürede gerçekleşir.

Array Listi İfe Ekleme ile İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar

Sonuç

Array list’e eleman ekleme işlemi, array list’in boyutunu artırma ve yeni elemanı array list’e ekleme adımlarından oluşur. Array list’e eleman ekleme işlemi, O(1) zaman karmaşıklığına sahiptir.


Yayımlandı

kategorisi