Arduino Qtr Kütüphanesi Ekleme

Arduino QTR Kütüphanesi Ekleme

Arduino QTR kütüphanesi, Arduino ile QTR sensörlerini kullanmak için kullanılan bir kütüphanedir. QTR sensörleri, çizgi izleme robotlarında ve diğer nesne algılama uygulamalarında kullanılan kızılötesi sensörlerdir.

Arduino QTR kütüphanesini kullanmak için, öncelikle kütüphaneyi Arduino IDE’nize yüklemeniz gerekir. Bunu yapmak için, Arduino IDE’nizin “Sketch” menüsünden “Include Library” seçeneğini seçin ve ardından “Manage Libraries” seçeneğine tıklayın. “Library Manager” penceresi açılacaktır. “Search” alanına “QTR” yazın ve ardından “Install” düğmesine tıklayın.

Kütüphaneyi yükledikten sonra, Arduino kodunuzda kütüphaneyi kullanmaya başlayabilirsiniz. Bunu yapmak için, kodunuzun başında aşağıdaki satırı ekleyin:

“`

include

“`

Bu satır, Arduino QTR kütüphanesini kodunuza dahil edecektir.

Arduino QTR kütüphanesi, QTR sensörlerini kullanmak için çeşitli fonksiyonlar sağlar. Bu fonksiyonlar, sensörlerden veri okumak, sensörlerin değerlerini filtrelemek ve sensörlerin değerlerini kullanarak nesneleri algılamak için kullanılır.

Arduino QTR kütüphanesinin kullanımı oldukça basittir. Kütüphanenin fonksiyonlarını kullanarak, QTR sensörlerinden veri okuyabilir, sensörlerin değerlerini filtreleyebilir ve sensörlerin değerlerini kullanarak nesneleri algılayabilirsiniz.

Arduino QTR kütüphanesi, çizgi izleme robotları ve diğer nesne algılama uygulamaları için çok kullanışlı bir kütüphanedir. Kütüphaneyi kullanarak, QTR sensörlerini kolayca kullanabilir ve nesneleri algılayabilirsiniz.

Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi