Uludağ Üniversitesi Elektrik Elektronik

Uludağ Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü

Uludağ Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, 1975 yılında kurulmuştur. Bölüm, elektrik-elektronik mühendisliği alanında lisans, yüksek lisans ve doktora dereceleri vermektedir. Bölümün eğitim dili İngilizce’dir.

Bölümün Misyonu

Bölümün misyonu, elektrik-elektronik mühendisliği alanında nitelikli mühendisler yetiştirmektir. Bölüm, öğrencilerine güçlü bir teorik ve pratik eğitim vererek, onları iş hayatına hazırlamaktadır.

Bölümün Vizyonu

Bölümün vizyonu, elektrik-elektronik mühendisliği alanında öncü bir bölüm olmaktır. Bölüm, araştırma ve geliştirme faaliyetlerine ağırlık vererek, yeni teknolojilerin geliştirilmesine katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

Bölümün Eğitim Programı

Bölümün eğitim programı, dört yıllık bir lisans programından oluşmaktadır. Programın ilk iki yılında, öğrencilere temel mühendislik dersleri verilmektedir. Üçüncü ve dördüncü yıllarda, öğrenciler elektrik-elektronik mühendisliği alanındaki seçmeli dersleri almaktadırlar.

Bölümün Araştırma Faaliyetleri

Bölüm, elektrik-elektronik mühendisliği alanında çeşitli araştırma projeleri yürütmektedir. Bu projeler, enerji sistemleri, güç elektroniği, kontrol sistemleri, haberleşme sistemleri ve bilgisayar mühendisliği alanlarında yoğunlaşmaktadır.

Bölümün Mezunları

Bölümün mezunları, elektrik-elektronik mühendisliği alanında çeşitli sektörlerde çalışmaktadırlar. Mezunlar, enerji üretim ve dağıtım şirketleri, elektronik cihaz üreticileri, telekomünikasyon şirketleri ve bilgisayar şirketleri gibi birçok farklı sektörde istihdam edilmektedirler.

Bölümün İletişim Bilgileri

Uludağ Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
Adres: Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Görükle Kampüsü, Bursa
Telefon: (0224) 294 10 00
E-posta: [email protected]
Web sitesi: https://eem.uludag.edu.tr/

Faydalı Siteler

  • Uludağ Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü web sitesi: https://eem.uludag.edu.tr/
  • IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) web sitesi: https://www.ieee.org/
  • ACM (Association for Computing Machinery) web sitesi: https://www.acm.org/
  • Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) web sitesi: https://www.tmmob.org.tr/

İlgili Dosyalar

  • Uludağ Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü eğitim programı: https://eem.uludag.edu.tr/egitim-programi/
  • Uludağ Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü araştırma projeleri: https://eem.uludag.edu.tr/arastirma-projeleri/
  • Uludağ Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunları: https://eem.uludag.edu.tr/mezunlar/

Yayımlandı

kategorisi