New York Ta Beş Minare Yorum

New York’ta Beş Minare: Bir Umut ve İnanç Hikayesi

New York’ta Beş Minare, 2010 yılında vizyona giren ve büyük beğeni toplayan bir dram filmidir. Film, 11 Eylül saldırılarından sonra New York’ta yaşayan Müslüman bir ailenin hikayesini anlatıyor. Film, yönetmenliğini ve senaristliğini yapan Minhal Baig’in ilk uzun metrajlı filmidir.

Film, 11 Eylül saldırılarından sonra New York’ta yaşayan Müslüman bir ailenin hikayesini anlatıyor. Ailenin babası Salim (Riz Ahmed), bir taksi şoförüdür. Annesi Ayesha (Faran Tahir), bir ev hanımıdır. Çocukları ise 16 yaşındaki Ali (Karan Johar) ve 12 yaşındaki Sana (Zaira Wasim) adında iki kız kardeşlerdir.

11 Eylül saldırılarından sonra, New York’ta Müslümanlara karşı bir nefret dalgası başlar. Salim, taksi şoförü olarak çalışırken sürekli olarak saldırılara maruz kalır. Ayesha, evden dışarı çıkmaya korkar. Ali ve Sana ise okulda zorbalığa uğrarlar.

Bir gün, Salim taksi şoförü olarak çalışırken bir müşteriyle tartışır. Müşteri, Salim’e Müslüman olduğu için hakaret eder ve onu taksiden indirir. Salim, bu olaydan sonra çok üzülür ve taksi şoförlüğünü bırakmaya karar verir.

Salim, taksi şoförlüğünü bıraktıktan sonra, bir inşaat şirketinde iş bulur. Ancak, inşaat şirketinde de Müslüman olduğu için ayrımcılığa uğrar. Salim, bu olaydan sonra çok öfkelenir ve Müslümanlara karşı bir protesto düzenlemeye karar verir.

Salim’in protestosu, New York’ta büyük bir ilgi görür. Protestoyla birlikte, New York’ta Müslümanlara karşı olan nefret dalgası azalmaya başlar. Salim, protestodan sonra bir televizyon programına katılır ve Müslümanların yaşadığı zorlukları anlatır. Salim’in televizyon programına katılmasıyla birlikte, New York’ta Müslümanlara karşı olan nefret dalgası tamamen sona erer.

New York’ta Beş Minare, 11 Eylül saldırılarından sonra New York’ta yaşayan Müslüman bir ailenin hikayesini anlatan bir dram filmidir. Film, yönetmenliğini ve senaristliğini yapan Minhal Baig’in ilk uzun metrajlı filmidir. Film, 2010 yılında vizyona girmiş ve büyük beğeni toplamıştır.

Konuyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi