Dune Ayakkabı Yorum

Dune, Frank Herbert’in 1965 tarihli aynı adlı romanına dayanan 2021 yapımı bir bilimkurgu filmi. Denis Villeneuve tarafından yönetilen filmde Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Stephen McKinley Henderson, Zendaya, Chang Chen ve Jason Momoa rol alıyor. Film, Arrakis gezegeninde geçen bir hikayeyi anlatıyor. Arrakis, evrendeki en değerli kaynak olan baharatın tek kaynağıdır. Baharat, uzay yolculuğu için gerekli olan bir maddedir ve aynı zamanda insanlara özel güçler kazandırabilir.

Film, Paul Atreides’in (Timothée Chalamet) hikayesini anlatıyor. Paul, Atréides Hanedanı’nın varisidir ve babası Leto Atreides (Oscar Isaac) tarafından Arrakis’e gönderilir. Leto, Arrakis’in kontrolünü ele geçirmek isteyen Harkonnen Hanedanı tarafından öldürülür ve Paul, annesi Jessica (Rebecca Ferguson) ve diğer Atréideslilerle birlikte çöle kaçar. Çölde, Paul, Fremenler adlı yerli bir halkla tanışır. Fremenler, Arrakis’in sert koşullarına uyum sağlamışlardır ve baharatı kullanarak özel güçler kazanmışlardır. Paul, Fremenlerin lideri Stilgar (Javier Bardem) tarafından eğitilir ve sonunda Fremenlerin lideri olur.

Paul, Fremenlerle birlikte Harkonnen Hanedanı’na karşı savaşır ve sonunda onları yenmeyi başarır. Paul, Arrakis’in kontrolünü ele geçirir ve gezegeni barış ve refaha kavuşturur.

Dune, görsel efektleri, oyunculukları ve hikayesiyle büyük beğeni topladı. Film, 10 dalda Oscar’a aday gösterildi ve 6 dalda ödül kazandı.

Konuyla Alakalı Faydalı Siteler ve Dosyalar:


Yayımlandı

kategorisi