Asıl adı Zenginleştirilmiş Gerçeklik teknolojisi olan ama kısa adıyla Web 4.0 olarak bilinen bu teknolojinin, Web 3.0 teknolojisini takiben önümüzdeki sene yani 2020’de başlaması planlanmıştır.
Fakat içerisinde yalnızca zenginleştirilmiş gerçeklik değil, aynı zamanda yapay zekayı da barındıran bir kavramdır.
Peki Web 4.0 ne işe yarayacak?
Genel olarak teknoloji alanında ve eğitimde devrim yapabilecek bir potansiyele sahiptir.
Mesela bu teknolojiyle birlikte fiziki disklere çok da gerek kalmayacak çünkü yapay zekalı işletim sistemleri işleri yürütecek.
Web 4.0 teknolojisine örnek verir misiniz?
Tabii ki hemen verelim. Örneğin Google Sheets, Glide, Groovy, YouOSve DesktopTwo gibi yazılımlar Web 4.0 teknolojisini kullanmaktadır.
Mesela Google Sheets aslında JavaScript diliyle geliştirilen web tabanlı bir elektronik tablo uygulamasıdır ve kendi içinde Google Slaytlar adlı sunum aracı ile kelime işlemci aracını içerir.
Verdiğimiz örnekteki diğer yazılımlar ile ilgili detaylı bilgi vermek isterdik ama başlıkta kısaca ifadesini belirttiğimiz için maalesef burada kesmek zorundayız. Onları da inşallah başka bir yazıda siz değerli ziyaretçilerimizle paylaşmayı planlıyoruz.
Önemli Not: Bu yazı Google Gemini yapay zekası tarafından otomatik olarak oluşturulmuştur ve hatalı bilgiler içerebilir. Düzeltmek için iletişim sayfamızdaki formdan veya yine iletişim sayfamızda bulunan eposta adresi yoluyla bizimle iletişime geçebilirsiniz. Hata varsa hemen düzeltilmektedir.