Ytü Elektrik Elektronik Fakültesi

YTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi: Mühendislik Eğitiminde Liderlik ve Yenilik

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Elektrik-Elektronik Fakültesi, Türkiye’nin en prestijli mühendislik fakültelerinden biridir. 1911 yılında kurulan fakülte, elektrik, elektronik, bilgisayar ve haberleşme alanlarında lisans, yüksek lisans ve doktora programları sunmaktadır.

Fakülte, alanında uzman akademisyen kadrosu, modern laboratuvarları ve araştırma merkezleriyle mühendislik eğitiminde öncü bir rol oynamaktadır. YTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi mezunları, Türkiye’nin önde gelen şirketlerinde ve kurumlarında mühendis, araştırmacı ve yönetici olarak çalışmaktadırlar.

Fakültenin Tarihi

YTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi, 1911 yılında Darülfünun’un Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulan Elektrik Şubesi olarak faaliyete başlamıştır. 1933 yılında Mühendislik Fakültesi’nin kapatılmasıyla Elektrik Şubesi, Yüksek Mühendislik Okulu’na bağlanmıştır. 1946 yılında Yüksek Mühendislik Okulu’nun kapatılmasıyla Elektrik Şubesi, İstanbul Teknik Üniversitesi’ne (İTÜ) bağlanmıştır.

1969 yılında İTÜ’nün Yıldız Kampüsü’ne taşınmasıyla Elektrik Şubesi de Yıldız Kampüsü’ne taşınmıştır. 1971 yılında Elektrik Şubesi, Elektrik-Elektronik Fakültesi olarak yeniden yapılandırılmıştır.

Fakültenin Bölümleri

YTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi’nde dört bölüm bulunmaktadır:

  • Elektrik Mühendisliği Bölümü
  • Elektronik Mühendisliği Bölümü
  • Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
  • Haberleşme Mühendisliği Bölümü

Fakültenin Lisans Programları

YTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi’nde dört yıllık lisans programları sunulmaktadır. Lisans programlarına giriş için ÖSYM tarafından düzenlenen YKS sınavına girilmesi gerekmektedir.

Fakültenin Yüksek Lisans ve Doktora Programları

YTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi’nde yüksek lisans ve doktora programları sunulmaktadır. Yüksek lisans programlarına giriş için lisans derecesine sahip olmak gerekmektedir. Doktora programlarına giriş için ise yüksek lisans derecesine sahip olmak gerekmektedir.

Fakültenin Araştırma Merkezleri

YTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi’nde birçok araştırma merkezi bulunmaktadır. Bu araştırma merkezlerinde, elektrik, elektronik, bilgisayar ve haberleşme alanlarında çalışmalar yürütülmektedir.

Fakültenin Mezunları

YTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi mezunları, Türkiye’nin önde gelen şirketlerinde ve kurumlarında mühendis, araştırmacı ve yönetici olarak çalışmaktadırlar. Fakültenin mezunları arasında birçok başarılı isim bulunmaktadır.

Fakülteye İlişkin Faydalı Siteler ve Dosyalar

  • YTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi web sitesi: https://eee.yildiz.edu.tr/
  • YTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi tanıtım broşürü: https://eee.yildiz.edu.tr/files/eee_tanitim_brosuru.pdf
  • YTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi lisans programları kılavuzu: https://eee.yildiz.edu.tr/files/eee_lisans_programlari_kilavuzu.pdf
  • YTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi yüksek lisans ve doktora programları kılavuzu: https://eee.yildiz.edu.tr/files/eee_yuksek_lisans_ve_doktora_programlari_kilavuzu.pdf
  • YTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi araştırma merkezleri: https://eee.yildiz.edu.tr/files/eee_arastirma_merkezleri.pdf

Yayımlandı

kategorisi