Titanic Boyu Kaç Metre

Titanic Boyu Kaç Metre?

Titanic, 20. yüzyılın başlarında inşa edilen ve 1912 yılında Kuzey Atlantik Okyanusu’nda bir buzdağına çarparak batan bir yolcu gemisidir. Gemi, İngiliz White Star Line şirketi tarafından işletiliyordu ve Belfast’taki Harland and Wolff tersanesinde inşa edildi. Titanic, o zamana kadar inşa edilen en büyük yolcu gemisi ve dünyanın en lüks gemilerinden biriydi.

Titanic’in boyu 269,1 metre, genişliği 28,2 metre ve su çekimi 10,5 metre idi. Geminin toplam ağırlığı 46.328 tondu. Titanic, üç pervaneli ve dört bacalı bir gemiydi. Geminin maksimum hızı 23 knot (43 km/s) idi.

Titanic, 10 Nisan 1912’de Southampton’dan New York’a doğru ilk seferine çıktı. Gemide 2.224 yolcu ve 892 mürettebat üyesi bulunuyordu. Titanic, 14 Nisan 1912’de Kuzey Atlantik Okyanusu’nda bir buzdağına çarptı. Gemi, iki saat kırk dakika içinde battı. Titanic’in batması sonucu 1.517 kişi öldü.

Titanic’in batışı, denizcilik tarihindeki en büyük felaketlerden biridir. Geminin batışı, birçok filme, kitaba ve televizyon programına konu olmuştur. Titanic’in batışı, ayrıca deniz güvenliği konusunda birçok düzenlemenin yapılmasına yol açmıştır.

Titanic Boyu Kaç Metre? Konulu Faydalı Siteler ve İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi