Pandanın Boyu Ve Kilosu

Pandaların Boyu ve Kilosu

Pandalar, ayıgiller familyasına ait, siyah beyaz kürklü, büyük memelilerdir. Çin’in güney ve orta bölgelerinde yaşarlar. Pandalar, bambu ormanlarında yaşarlar ve bambu ile beslenirler. Pandalar, nesli tükenmekte olan bir türdür ve koruma altındadırlar.

Pandaların Boyu

Pandaların boyu, omuz yüksekliğinde 60 ila 90 santimetre arasında değişir. Erkek pandalar, dişi pandalar kadar uzun olabilirler. Pandaların kuyruğu, 10 ila 15 santimetre uzunluğundadır.

Pandaların Kilosu

Pandaların ağırlığı, 75 ila 135 kilogram arasında değişir. Erkek pandalar, dişi pandalar kadar ağır olabilirler. Pandaların yavruları, doğumda yaklaşık 100 gram ağırlığında olurlar.

Pandaların Yaşam Süresi

Pandaların ortalama yaşam süresi, vahşi doğada 15 ila 20 yıldır. Esaret altında, pandalar 30 yıla kadar yaşayabilirler.

Pandaların Beslenmesi

Pandalar, bambu ile beslenirler. Pandalar, günde yaklaşık 12 ila 18 kilogram bambu yerler. Pandalar, bambuyu çiğ olarak yerler ve bambu yapraklarını, gövdelerini ve dallarını yerler. Pandalar, ayrıca meyve, böcek ve küçük memeliler de yerler.

Pandaların Üreme

Pandalar, 4 ila 8 yaşlarında cinsel olgunluğa erişirler. Pandalar, her yıl bir veya iki yavru doğururlar. Pandaların gebelik süresi, yaklaşık 120 gündür. Pandaların yavruları, doğumda yaklaşık 100 gram ağırlığında olurlar. Pandaların yavruları, yaklaşık 18 ay boyunca anneleriyle birlikte yaşarlar.

Pandaların Korunması

Pandalar, nesli tükenmekte olan bir türdür ve koruma altındadırlar. Pandaların neslinin tükenmesinin başlıca nedenleri, bambu ormanlarının tahribi, avcılık ve iklim değişikliğidir. Pandaları korumak için, bambu ormanları korunmalı, avcılık yasaklanmalı ve iklim değişikliğiyle mücadele edilmelidir.

Pandalar Hakkında Faydalı Siteler


Yayımlandı

kategorisi