Pandaların Boyu

Pandaların Boyu

Pandalar, ayıgiller familyasına ait, siyah beyaz tüylü, büyük memelilerdir. Çin’in güney ve orta bölgelerinde yaşarlar. Pandalar, bambu ormanlarında yaşarlar ve beslenmelerinin büyük bölümünü bambu ile karşılarlar.

Pandaların boyu, türlerine göre değişir. Büyük panda (Ailuropoda melanoleuca), küçük panda (Ailurus fulgens) ve kırmızı panda (Ailurus fulgens styani) olmak üzere üç tür panda vardır. Büyük panda, pandaların en büyüğüdür ve boyu 1,5 ila 2 metre arasında değişir. Küçük panda, büyük pandadan daha küçüktür ve boyu 50 ila 60 santimetre arasında değişir. Kırmızı panda, küçük pandadan daha küçüktür ve boyu 40 ila 50 santimetre arasında değişir.

Pandaların boyu, yaşam alanlarına göre de değişebilir. Örneğin, bambu ormanlarında yaşayan pandalar, bambu tarlalarında yaşayan pandalardan daha uzun olabilir. Bunun nedeni, bambu ormanlarında yaşayan pandaların daha fazla bambu yiyebilmesidir. Bambu, pandaların beslenmesinin büyük bölümünü oluşturur ve pandaların boyunun uzaması için gerekli olan protein ve kalsiyum gibi besinleri içerir.

Pandaların boyu, sağlık durumlarına göre de değişebilir. Sağlıklı bir panda, hasta bir pandadan daha uzun olabilir. Bunun nedeni, sağlıklı bir pandanın daha fazla bambu yiyebilmesidir. Bambu, pandaların beslenmesinin büyük bölümünü oluşturur ve pandaların boyunun uzaması için gerekli olan protein ve kalsiyum gibi besinleri içerir.

Pandaların Boyu ile İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi