Marilyn Monroe Boyu Ve Kilosu

Marilyn Monroe Boyu ve Kilosu

Marilyn Monroe, 20. yüzyılın en ikonik film yıldızlarından biriydi. Sarışın saçları, kıvrımlı vücudu ve büyüleyici gülümsemesiyle milyonlarca insanın kalbini kazandı. Monroe, 1926 yılında Los Angeles’ta Norma Jeane Mortenson adıyla dünyaya geldi. Babası bilinmeyen bir adamdı ve annesi Gladys Pearl Baker, Monroe henüz çok küçükken onu terk etti. Monroe, çeşitli koruyucu ailelerde ve yetimhanelerde büyüdü.

16 yaşındayken James Dougherty ile evlendi ve bir yıl sonra boşandı. Daha sonra, 1954 yılında beyzbol oyuncusu Joe DiMaggio ile evlendi, ancak bu evlilik de bir yıl sonra sona erdi. Monroe, 1956 yılında yazar Arthur Miller ile evlendi ve bu evlilik 1961 yılına kadar sürdü.

Monroe, 1946 yılında “Dangerous Years” adlı filmde küçük bir rol oynayarak oyunculuk kariyerine başladı. Daha sonra, “All About Eve” (1950), “Gentlemen Prefer Blondes” (1953), “How to Marry a Millionaire” (1953), “The Seven Year Itch” (1955) ve “Some Like It Hot” (1959) gibi filmlerde başrol oynadı. Monroe, bu filmlerle büyük bir üne kavuştu ve dünyanın en çok aranan oyuncularından biri haline geldi.

Monroe, 1962 yılında 36 yaşında aşırı dozda ilaç alarak öldü. Ölümü, birçok spekülasyona yol açtı ve hala gizemini korumaktadır.

Marilyn Monroe’nun Boyu ve Kilosu

Marilyn Monroe’nun boyu 166 cm, kilosu ise 53 kg idi. Monroe, döneminin en güzel kadınlarından biri olarak kabul ediliyordu. Sarışın saçları, kıvrımlı vücudu ve büyüleyici gülümsemesiyle milyonlarca insanın kalbini kazandı.

Marilyn Monroe ile İlgili Faydalı Siteler

Marilyn Monroe ile İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi