Archive 81 Yorum

Archive 81: Gizemli Kasetlerin Peşinde

Archive 81, Rebecca Sonnenshine tarafından yaratılan ve James Wan’ın yapımcılığını üstlendiği bir Amerikan korku dizisidir. Dizi, 1994 yılında geçen ve gizemli bir video kaset koleksiyonunu restore etmekle görevlendirilen bir arşivcinin hikayesini anlatıyor. Archive 81, 14 Ocak 2022’de Netflix’te yayınlandı.

Konusu

Dan Turner (Mamoudou Athie), New York’ta yaşayan bir arşivcidir. Bir gün, Virgil Davenport (Martin Donovan) adlı gizemli bir adam tarafından işe alınır. Davenport, Dan’e 1994 yılında kaybolan Melody Pendras (Dina Shihabi) adlı bir kadının video kaset koleksiyonunu restore etmesini ister. Dan, kasetlere bakmaya başladığında, Melody’nin bir tarikat tarafından takip edildiğini ve tehlikede olduğunu keşfeder.

Dan, Melody’nin izini sürmek için 1994 yılına geri döner. Melody’nin yaşadığı apartman olan Visser Binası’na taşınır ve Melody’nin arkadaşlarıyla tanışır. Dan, Melody’nin tarikat tarafından kaçırıldığını ve tarikatın onu bir ritüel için kullanmak istediğini öğrenir. Dan, Melody’yi kurtarmak için tarikatla mücadele etmek zorundadır.

Karakterler

  • Dan Turner (Mamoudou Athie): New York’ta yaşayan bir arşivcidir.
  • Melody Pendras (Dina Shihabi): 1994 yılında kaybolan bir kadındır.
  • Virgil Davenport (Martin Donovan): Dan’i işe alan gizemli bir adamdır.
  • Samuel (Evan Jonigkeit): Melody’nin erkek arkadaşıdır.
  • Jess (Ariana Neal): Melody’nin en iyi arkadaşıdır.
  • Anabelle (Julia Chan): Visser Binası’nın yöneticisidir.
  • Steve (Matt McGorry): Visser Binası’nda yaşayan bir adamdır.

Eleştiriler

Archive 81, eleştirmenlerden karışık eleştiriler aldı. Bazı eleştirmenler dizinin atmosferini ve oyunculuklarını övdü, ancak bazıları da dizinin temposunun yavaş olduğunu ve hikayesinin tahmin edilebilir olduğunu söyledi.

İlgili Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi