Cocos Yorum

Cocos: Tropikal Bir Cennet

Cocos Adası, Hint Okyanusu’nda bulunan küçük bir adadır. Ada, 1521 yılında Portekizli denizci Vasco da Gama tarafından keşfedildi. Cocos Adası, 1857 yılında İngilizler tarafından ilhak edildi ve 1955 yılına kadar İngiliz yönetiminde kaldı. 1955 yılında Cocos Adası, Avustralya’ya devredildi.

Cocos Adası, tropikal bir iklime sahiptir. Adanın ortalama sıcaklığı 27 santigrat derecedir. Cocos Adası’nda yağış yıl boyunca düzenli olarak düşer. Adanın yıllık yağış miktarı yaklaşık 2.000 milimetredir.

Cocos Adası’nın nüfusu yaklaşık 600 kişidir. Adanın başkenti West Island’dır. Cocos Adası’nın resmi dili İngilizcedir. Adada ayrıca Malayca ve Çince de konuşulmaktadır.

Cocos Adası’nın ekonomisi turizme ve balıkçılığa dayanmaktadır. Adada ayrıca hindistancevizi ve muz yetiştiriciliği de yapılmaktadır.

Cocos Adası, tropikal bir cennettir. Ada, beyaz kumlu plajları, berrak suları ve yemyeşil ormanlarıyla ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunmaktadır.

Cocos Adası’na Nasıl Gidilir?

Cocos Adası’na ulaşım, Perth veya Singapur’dan kalkan uçaklarla sağlanmaktadır. Uçuş süresi yaklaşık 4 saattir.

Cocos Adası’nda Nerede Kalınır?

Cocos Adası’nda çeşitli konaklama seçenekleri bulunmaktadır. Adada oteller, pansiyonlar ve apartman daireleri bulunmaktadır.

Cocos Adası’nda Ne Yapılır?

Cocos Adası’nda yapılabilecek birçok aktivite bulunmaktadır. Adada yüzme, şnorkelli yüzme, dalış, balık tutma ve yürüyüş gibi aktiviteler yapılabilir. Ayrıca, adada bulunan müzeleri ve tarihi yerleri de ziyaret edebilirsiniz.

Cocos Adası Hakkında Faydalı Siteler


Yayımlandı

kategorisi