Sen Ayrı Trende Ben Ayrı Garda Mp3 Indir

Sen Ayrı Trende Ben Ayrı Garda MP3 İndir

“Sen Ayrı Trende Ben Ayrı Garda” türküsü, 1980’li yıllarda Kul Mustafa tarafından seslendirilmiş ve günümüzde de popülerliğini koruyan bir eserdir. Türkü, sevdiğine kavuşamayan bir kişinin acısını ve özlemini anlatmaktadır.

Türkünün sözleri, Kul Mustafa’nın kendi hayatından izler taşımaktadır. Kendisi, 1955 yılında Erzurum’un Tortum ilçesinde doğmuştur. Henüz çocuk yaştayken babasının vefatından sonra zorlu bir hayat mücadelesine girmiştir. Bu süreçte sevdiği bir kıza aşık olmuş, ancak kız ailesinin karşı çıkması nedeniyle kavuşamamıştır.

Türkünün müziği, geleneksel Türk müziği makamlarından Hicaz’da yazılmıştır. Türkü, Kul Mustafa’nın kendine özgü güçlü ve hüzünlü sesiyle dinleyenleri etkilemektedir.

Türkünün Söz ve Müziği

Türkünün sözleri şu şekildedir:

Sen ayrı trende ben ayrı garda
Gözlerim yolda seni arıyor
Sen ayrı rüyada ben ayrı garda
Kalbimde özlemin sızlıyor

Yolun uzun olsa da gel
Yağmur yağsa da gel
Sen benimsin sen benimsin
Gel bana kavuş gel

Türkünün müziği ise şu şekildedir:

Hicaz makamında
4/4 ölçüsünde
10/8’lik ritmik kalıpta yazılmıştır.

Türkünün Yorumu

“Sen Ayrı Trende Ben Ayrı Garda” türküsü, sevdiğine kavuşamayan bir kişinin acısını ve özlemini anlatan bir eserdir. Türkü, sevdiği kişinin ayrılığından dolayı yaşanan yalnızlık, özlem ve hasret duygularını güçlü bir şekilde yansıtmaktadır.

Türkü, aynı zamanda sevda uğruna yapılan fedakarlıkları da anlatmaktadır. Sevdiğine kavuşabilmek için her türlü zorluğa göğüs germeye hazır olan kişinin kararlılığını ve azmini göstermektedir.

Türkünün Popülerliği

“Sen Ayrı Trende Ben Ayrı Garda” türküsü, Kul Mustafa tarafından seslendirildiği ilk günden itibaren büyük ilgi görmüştür. Türkü, günümüzde de popülerliğini koruyan ve sevilerek dinlenen bir eserdir.

Türkü, birçok sanatçı tarafından da seslendirilmiştir. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • Tuğçe Kandemir
  • Mustafa Atarer
  • Ercan Aygün
  • Orhan Ölmez
  • Hüseyin Kağıt

Türkünün İndirme Linki

“Sen Ayrı Trende Ben Ayrı Garda” türküsünü aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz.

Tuğçe Kandemir – Sen Ayrı Trende Ben Ayrı Garda (Mustafa Atarer Remix): https://soundcloud.com/metinacar10/tugce-kandemir-sen-ayri-trende-ben-ayri-garda-remixmustafa-atarer

Bu bağlantı, Tuğçe Kandemir’in seslendirdiği ve Mustafa Atarer tarafından remixlenen versiyonudur.


Yayımlandı

kategorisi