Şok Dalgası 2

Şok Dalgası 2: İntikam

Konu

Şok Dalgası 2, Hong Kong yapımı bir aksiyon gerilim filmidir. 2020 yılında vizyona giren filmin yönetmenliğini Herman Yau, yapımcılığını ve başrolünü Andy Lau üstlenmiştir.

Film, çetesi dağıtılan bir teröristin intikam peşinde koşmasını konu alıyor. Terörist, yüzlerce rehineyle Hong Kong tünelini havaya uçurmakla tehdit eder. Onu bir kez alt eden polis, onu tekrar durdurmalıdır.

Oyuncular

  • Andy Lau
  • Ching Wan Lau
  • Ni Ni
  • Patrick Tam
  • Carlos Chan
  • Simon Yam
  • Philip Keung

Özet

Film, Hong Kong’da bir terörist saldırısıyla başlar. Saldırıda yüzlerce kişi hayatını kaybeder. Saldırıdan sorumlu olan terörist, eski bir patlayıcı uzmanı olan Cheung Hung (Andy Lau)’dur.

Cheung, bir zamanlar Hong Kong polisinin en iyi ajanlarından biriydi. Ancak, bir operasyon sırasında çetesini dağıtan polis şefi Lau (Ching Wan Lau)’dan intikam almaya karar verdi.

Cheung, Lau’nun kızı Jenny’yi (Ni Ni) kaçırır ve yüzlerce rehineyle Hong Kong tünelini havaya uçurmakla tehdit eder. Lau, Cheung’u durdurmak için bir ekip kurar.

Ekip, Cheung’un tuzağına düşer ve rehineler bir tünelin içinde mahsur kalır. Cheung, polisle müzakere yapmaktan vazgeçer ve tüneli havaya uçurmaya karar verir.

Lau, Cheung’u durdurmak için son bir hamle yapar. İkili arasında bir çatışma başlar. Lau, Cheung’u öldürmeyi başarır ve rehineleri kurtarır.

Eleştiriler

Şok Dalgası 2, eleştirmenlerden genel olarak olumlu eleştiriler aldı. Filmin aksiyon sahneleri, gerilimi ve oyunculukları övüldü.

Los Angeles Times’dan Justin Chang, filmi “Hong Kong aksiyon sinemasının heyecan verici bir devamı” olarak nitelendirdi. Variety’den Peter Debruge, filmi “Andy Lau’nun en iyi performanslarından biri” olarak nitelendirdi.

Gişe

Şok Dalgası 2, dünya çapında 100 milyon dolardan fazla hasılat elde etti. Hong Kong’da 30 milyon dolardan fazla hasılat elde ederek, 2020’nin en başarılı yerel filmlerinden biri oldu.

İndirmek için tıklayın

[Şok Dalgası 2 (2020) filmi indir]


Yayımlandı

kategorisi