Istanbulda Eczaneler Kaçta Kapanıyor

İstanbul’da Eczaneler Kaçta Kapanıyor?

İstanbul, Türkiye’nin en büyük şehri ve dünyanın en kalabalık şehirlerinden biridir. 16 milyondan fazla nüfusa sahip olan İstanbul’da, her türlü ihtiyaca cevap veren binlerce eczane bulunmaktadır. Bu eczaneler, haftanın her günü hizmet vermekte ve vatandaşlara ilaç temini sağlamaktadır.

İstanbul’da eczanelerin çalışma saatleri, hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki ayrı şekilde düzenlenmiştir.

Hafta içi eczaneler, 09.00-19.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Bu süre içerisinde, eczaneler öğle molası vermemektedir. Hafta içi eczanelerin çalışma saatleri, 2023 yılı itibariyle İstanbul Eczacı Odası tarafından belirlenmiştir.

Hafta sonu eczaneler, sadece cumartesi günleri 09.00-19.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Pazar günleri ise, eczaneler kapalıdır. Pazar günleri ilaç ihtiyacı olan vatandaşlar, nöbetçi eczanelerden hizmet alabilirler.

Nöbetçi eczaneler, her ilçede bir adet olmak üzere belirlenmektedir. Nöbetçi eczaneler, İstanbul Eczacı Odası tarafından her gün güncellenerek internet sitesinde yayınlanmaktadır. Nöbetçi eczanelerin adreslerini ve telefon numaralarını, İstanbul Eczacı Odası’nın internet sitesinden veya 184 Nöbetçi Eczane Hattı’ndan öğrenebilirsiniz.

İstanbul’da eczanelerin çalışma saatleri, aşağıdaki gibi özetlenebilir:

  • Hafta içi: 09.00-19.00
  • Hafta sonu (cumartesi): 09.00-19.00
  • Pazar: Kapalı

Eczanelerin çalışma saatleri, ilden ile değişiklik gösterebilir. Bu nedenle, bulunduğunuz şehrin eczane çalışma saatlerini öğrenmek için, ilgili eczacılık odasının internet sitesini ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Eczanelerin çalışma saatleri, vatandaşların ilaç ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle, eczanelerin çalışma saatlerinin düzenli olarak güncellenmesi ve vatandaşların bu saatlerden haberdar olması gerekmektedir.


Yayımlandı

kategorisi