Özürlü Ne Demek E Okul

Özürlü Devamsızlık Nedir?

Özürlü devamsızlık, öğrencinin okula devam edemediği ancak bu durumun bir özüre dayandığını ifade eden bir kavramdır. Bu özür, sağlık raporu, velinin yazılı izni, adli veya askerlik görevi gibi nedenlerden kaynaklanabilir.

Özürlü Devamsızlık Nedenleri

Özürlü devamsızlık nedenleri, genel olarak aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Sağlık nedenleri: Öğrencinin hastalanması, kaza geçirmesi veya ameliyat olması gibi durumlar, sağlık nedenlerine dayalı özürlü devamsızlık nedenleri arasında yer alır. Bu durumlarda, öğrencinin sağlık durumunu gösteren bir doktor raporu okula ibraz edilmelidir.
  • Veliye bağlı nedenler: Öğrencinin velisi tarafından izin verilmesi, veliye bağlı nedenlerden kaynaklanan özürlü devamsızlık nedenleri arasında yer alır. Bu durumlarda, velinin yazılı izni okula ibraz edilmelidir.
  • Adli veya askerlik nedenleri: Öğrencinin adli veya askerlik görevine çağrılması, adli veya askerlik nedenlerine dayalı özürlü devamsızlık nedenleri arasında yer alır. Bu durumlarda, ilgili kurumdan alınan belge okula ibraz edilmelidir.

Özürlü Devamsızlık Süresi

Millî Eğitim Bakanlığı’nın yönetmeliğine göre, ortaokul ve lise öğrencilerinin özürlü devamsızlık süresi, toplamda 20 gündür. Bu süre, her ders yılı için geçerlidir. Özürlü devamsızlık süresi dolan öğrenciler, bu süreyi telafi etmek zorundadır.

Özürlü Devamsızlık Telafisi

Özürlü devamsızlık süresini dolduran öğrenciler, bu süreyi telafi etmek için okul yönetimine başvurabilirler. Okul yönetimi, öğrencinin telafi eğitimine katılacağı dersleri ve telafi eğitiminin süresini belirler.

Özürlü Devamsızlıktan Ders Kalma

Özürlü devamsızlık süresini dolduran öğrenciler, bu derslerden sınıfta kalır. Bu durumda, öğrenciler, ders yılı sonunda yapılacak sorumluluk sınavlarına girmek zorundadır.

Özürlü Devamsızlıktan Belge Alamama

Özürlü devamsızlık süresini dolduran öğrenciler, yıl sonunda düzenlenecek olan karne, diploma, tasdikname gibi belgeleri alamaz. Bu durumda, öğrenciler, özürlü devamsızlıklarını telafi ettikten sonra belgelerini alabilirler.

Özürlü Devamsızlık ve E-Okul

E-Okul, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen ve öğrencilerin devamsızlık bilgilerinin kayıt edildiği bir sistemdir. E-Okul sisteminde, öğrencilerin özürlü ve özürsüz devamsızlıkları ayrı ayrı gösterilir.

Öğrenciler, özürlü devamsızlıklarını e-okul sisteminden takip edebilirler. Özürlü devamsızlık süresini dolduran öğrenciler, e-okul sisteminden bunu öğrenebilirler.

Özürlü Devamsızlıkla İlgili Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Öğrenciler, özürlü devamsızlık yaptıkları durumlarda, bu durumu okul yönetimine bildirmelidir. Öğrenci veya veli, özürlü devamsızlık nedenini belgelendirmek zorundadır.

Öğrenciler, özürlü devamsızlık süresini takip etmelidir. Özürlü devamsızlık süresi dolan öğrenciler, bu süreyi telafi etmek için okul yönetimine başvurmalıdır.

Sonuç

Özürlü devamsızlık, öğrencinin okula devam edemediği ancak bu durumun bir özüre dayandığını ifade eden bir kavramdır. Özürlü devamsızlık nedenleri, genel olarak sağlık nedenleri, veliye bağlı nedenler ve adli veya askerlik nedenleri olarak sıralanabilir.

Öğrenciler, özürlü devamsızlık yaptıkları durumlarda, bu durumu okul yönetimine bildirmeli ve özürlü devamsızlık nedenini belgelendirmelidir. Özürlü devamsızlık süresini takip eden öğrenciler, bu süreyi dolmadan telafi etmek için okul yönetimine başvurmalıdır.


Yayımlandı

kategorisi