Türk Telekom Evde Internet Kota Sorgulama

Türk Telekom Evde İnternet Kota Sorgulama

Türk Telekom, Türkiye’nin en büyük telekomünikasyon şirketlerinden biridir. Evde internet hizmeti de sunan Türk Telekom, müşterilerine farklı hız ve kota seçenekleri sunmaktadır. Türk Telekom evde internet kota sorgulama işlemini birkaç farklı yöntemle gerçekleştirmek mümkündür.

1. Türk Telekom Online İşlemler

Türk Telekom Online İşlemler, şirketin internet üzerinden sunduğu müşteri hizmetleri platformudur. Online İşlemler üzerinden fatura ödeme, paket değiştirme, hız artırma gibi işlemleri gerçekleştirebileceğiniz gibi, internet kotanızı da sorgulayabilirsiniz.

Online İşlemler’e giriş yapmak için Türk Telekom abone numaranızı ve şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Ardından, “İnternet” menüsünden “Kota Sorgulama” seçeneğine tıklayın. Açılan sayfada, internet paketinizin adı, kota miktarı ve kalan kota miktarını görebilirsiniz.

2. Türk Telekom Çağrı Merkezi

Türk Telekom Çağrı Merkezi, 444 1 444 numaralı telefondan ulaşabileceğiniz müşteri hizmetleri hattıdır. Çağrı merkezine bağlanarak, müşteri temsilcisinden internet kotanızı öğrenebilirsiniz.

Çağrı merkezine bağlanmak için, 444 1 444 numaralı telefonu arayın. Ardından, sesli yanıt sisteminden “İnternet” seçeneğine basın. Açılan menüden “Kota Sorgulama” seçeneğine tıklayın ve müşteri temsilcisi ile görüşmeye başlayın.

3. Türk Telekom Mağazaları

Türk Telekom mağazaları, şirketin Türkiye’nin her yerinde bulunan şubeleridir. Türk Telekom mağazalarına giderek, müşteri temsilcisinden internet kotanızı öğrenebilirsiniz.

Bir Türk Telekom mağazasına gitmek için, şirketin web sitesinden veya mobil uygulamasından mağaza konumlarını öğrenebilirsiniz. Mağazaya gittiğinizde, müşteri temsilcisine internet kotanızı öğrenmek istediğinizi söyleyin.

4. SMS ile kota sorgulama

Türk Telekom, müşterilerine SMS ile kota sorgulama imkanı da sunmaktadır. Bunun için, cep telefonunuzdan KOTA yazıp 9520’ye göndermeniz gerekmektedir. Türk Telekom, kısa süre içinde size bir SMS ile internet kotanızı bildirecektir.

Kota aşımı ücretlendirmesi

Türk Telekom, internet kotasını aşan müşterilerinden ek ücret tahsil etmektedir. Ek ücretlendirme, kota aşım miktarına ve internet paketinize göre değişmektedir.

Türk Telekom’un kota aşımı ücretlendirmesi şu şekildedir:

  • İlk 1 GB: 10 TL
  • 1-10 GB arası: 10 TL + (aşılan her 1 GB için 5 TL)
  • 10 GB’dan fazla: 10 TL + (aşılan her 1 GB için 10 TL)

Örneğin, 10 GB’lık bir internet paketi kullanıyorsanız ve kotanızı aştığınızda, ek olarak 10 TL + (aşılan miktar / 1 GB) * 5 TL ücret ödeyeceksiniz.

Sonuç

Türk Telekom evde internet kota sorgulama işlemini birkaç farklı yöntemle gerçekleştirebilirsiniz. En kolay yöntem, Türk Telekom Online İşlemler’i kullanmaktır. Online İşlemler üzerinden internet paketinizin adı, kota miktarı ve kalan kota miktarını kolayca öğrenebilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi