Sincan Belediyesi Parsel Sorgulama

Sincan Belediyesi Parsel Sorgulama

Sincan Belediyesi, Ankara’nın en büyük ilçelerinden biri olan Sincan’da yaşayan vatandaşlara yönelik birçok hizmet sunmaktadır. Bu hizmetlerden biri de parsel sorgulama hizmetidir. Parsel sorgulama hizmeti ile vatandaşlar, ilçe sınırları içerisinde yer alan herhangi bir parselin tapu bilgilerine, imar durumuna, yol kotu ve çap bilgilerine ulaşabilirler.

Sincan Belediyesi Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır?

Sincan Belediyesi parsel sorgulama işlemini iki farklı şekilde yapabilirsiniz. Birinci yöntem, Sincan Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden sorgulama yapmaktır. İkinci yöntem ise e-Devlet Kapısı üzerinden sorgulama yapmaktır.

Sincan Belediyesi Resmi İnternet Sitesi Üzerinden Parsel Sorgulama

Sincan Belediyesi resmi internet sitesi üzerinden parsel sorgulama işlemini yapmak için öncelikle siteye giriş yapmanız gerekmektedir. Siteye giriş yaptıktan sonra “E-Belediye” sekmesine tıklayın. Açılan sayfada “Parsel Sorgulama” seçeneğine tıklayın. Açılan sayfada sorgulama yapmak istediğiniz parselin bilgilerini girin ve “Sorgula” butonuna tıklayın.

Sincan Belediyesi parsel sorgulama işlemi için gerekli olan bilgiler şunlardır:

  • İl
  • İlçe
  • Mahalle
  • Ada
  • Parsel

Bu bilgileri girdikten sonra sorgulama işlemi tamamlanacaktır. Sorgulama sonucunda, parselin tapu bilgilerini, imar durumunu, yol kotu ve çap bilgilerini görebilirsiniz.

e-Devlet Kapısı Üzerinden Parsel Sorgulama

e-Devlet Kapısı üzerinden parsel sorgulama işlemini yapmak için öncelikle e-Devlet Kapısı’na giriş yapmanız gerekmektedir. e-Devlet Kapısı’na giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “Sincan Belediyesi” yazın ve çıkan sonuçlardan “Sincan Belediyesi Arsa Metrekare Birim Değeri Sorgulama” seçeneğine tıklayın. Açılan sayfada sorgulama yapmak istediğiniz parselin bilgilerini girin ve “Sorgula” butonuna tıklayın.

e-Devlet Kapısı üzerinden parsel sorgulama işlemi için gerekli olan bilgiler şunlardır:

  • İl
  • İlçe
  • Mahalle
  • Ada
  • Parsel

Bu bilgileri girdikten sonra sorgulama işlemi tamamlanacaktır. Sorgulama sonucunda, parselin arsa rayiç değerini (metrekare birim değeri) görebilirsiniz.

Sincan Belediyesi Parsel Sorgulama Faydaları

Sincan Belediyesi parsel sorgulama işleminin birçok faydası bulunmaktadır. Bu faydalardan bazıları şunlardır:

  • Parselin tapu bilgilerini, imar durumunu, yol kotu ve çap bilgilerini öğrenebilirsiniz. Bu bilgiler, arsa ve arazi alım satım işlemlerinde, imar planı değişikliklerini takip etmede ve inşaat ruhsatı alma işlemlerinde faydalı olacaktır.
  • Parselin arsa rayiç değerini (metrekare birim değeri) öğrenebilirsiniz. Bu bilgi, arsa ve arazi alım satım işlemlerinde fiyat belirlemenize yardımcı olacaktır.
  • Parselin üzerindeki taşınmazların (bina, arsa, arazi vb.) bilgilerini öğrenebilirsiniz. Bu bilgi, taşınmaz alım satım işlemlerinde faydalı olacaktır.

Sonuç olarak, Sincan Belediyesi parsel sorgulama işlemi, ilçe sınırları içerisinde yer alan herhangi bir parselin bilgilerini öğrenmek için oldukça faydalı bir işlemdir. Bu işlemi kullanarak, parselin tapu bilgilerini, imar durumunu, yol kotu ve çap bilgilerini, arsa rayiç değerini (metrekare birim değeri) ve üzerindeki taşınmazların bilgilerini öğrenebilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi