Avrasya Tüneli Ihlalli Geçiş Sorgulama

Avrasya Tüneli İhlalli Geçiş Sorgulama

Avrasya Tüneli, İstanbul’un iki yakasını birleştiren bir denizaltı tünelidir. 2016 yılında açılan tünel, Avrupa yakasında Kazlıçeşme’den Asya yakasında Göztepe’ye kadar uzanmaktadır. Tünel, İstanbul trafiğini önemli ölçüde rahatlatmış ve kentin iki yakasını birbirine daha yakın hale getirmiştir.

Avrasya Tüneli’nden geçiş ücretlidir. Geçiş ücretleri, araç türüne ve geçiş saatine göre değişmektedir. Tünel’den geçiş ücretlerini öğrenmek için Avrasya Tüneli web sitesini veya mobil uygulamasını ziyaret edebilirsiniz.

Avrasya Tüneli’nden geçiş yaparken, geçiş ücretini ödemeden tünel çıkışına gelinmesi durumunda, ihlalli geçiş cezası uygulanmaktadır. İhlalli geçiş cezası, geçiş ücretinin 2 katı olarak belirlenmiştir.

İhlalli Geçiş Cezasını Ödemek

Avrasya Tüneli ihlalli geçiş cezası, e-Devlet üzerinden, Avrasya Tüneli web sitesi veya mobil uygulaması üzerinden veya ödeme merkezleri aracılığıyla ödenebilir.

E-Devlet Üzerinden İhlalli Geçiş Cezasını Ödemek

E-Devlet üzerinden ihlalli geçiş cezasını ödemek için, öncelikle e-Devlet şifresine sahip olmanız gerekmektedir. e-Devlet şifresine sahip değilseniz, PTT şubelerinden veya e-Devlet’in internet sitesinden şifrenizi alabilirsiniz.

e-Devlet şifresini aldıktan sonra, e-Devlet’in internet sitesine giriş yapın. Ardından, “Ücretli Yollar ve HGS” hizmetini seçin. Bu hizmetin altında yer alan “Ödeme Sorgulama” sekmesine tıklayın.

Açılan sayfada, “Geçiş No” veya “Araç Plakası” bilgilerini girin. Ardından, “Sorgula” butonuna tıklayın.

Sorgulama sonucunda, ihlalli geçiş cezanız ve ödeme seçenekleri görüntülenecektir. Ödeme seçeneklerinden birini seçerek, ihlalli geçiş cezanızı ödeyebilirsiniz.

Avrasya Tüneli Web Sitesi veya Mobil Uygulaması Üzerinden İhlalli Geçiş Cezasını Ödemek

Avrasya Tüneli web sitesi veya mobil uygulaması üzerinden ihlalli geçiş cezasını ödemek için, öncelikle web sitesine veya mobil uygulamaya üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için, ad, soyad, e-posta adresi, cep telefonu numarası ve araç plakası bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir.

Üye olduktan sonra, web sitesi veya mobil uygulamanın ana sayfasında yer alan “Ödeme” sekmesine tıklayın. Ardından, “İhlalli Geçiş Ödeme” seçeneğini seçin.

Açılan sayfada, ihlalli geçiş cezanızın tutarını ve ödeme seçeneklerini görüntüleyebilirsiniz. Ödeme seçeneklerinden birini seçerek, ihlalli geçiş cezanızı ödeyebilirsiniz.

Ödeme Merkezleri Üzerinden İhlalli Geçiş Cezasını Ödemek

Avrasya Tüneli ihlalli geçiş cezasını ödemek için, anlaşmalı ödeme merkezlerini de kullanabilirsiniz. Anlaşmalı ödeme merkezlerinin listesini, Avrasya Tüneli web sitesinden veya mobil uygulamasından öğrenebilirsiniz.

İhlalli Geçiş Cezasını Ödememenin Cezası

Avrasya Tüneli ihlalli geçiş cezasını ödememenin cezası, geçiş ücretinin 4 katı olarak belirlenmiştir. Bu cezanın yanı sıra, gecikme faizi de uygulanmaktadır.

İhlalli Geçiş Cezasını İtiraz Etmek

İhlalli geçiş cezasına itiraz etmek için, 15 gün içerisinde Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım A.Ş.’ye yazılı olarak başvurmanız gerekmektedir. İtiraz dilekçesinde, itiraz gerekçelerinizi açıklamanız gerekmektedir.

İtirazınız, Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım A.Ş. tarafından değerlendirilecektir. İtirazınız haklı bulunması durumunda, ihlalli geçiş cezası iptal edilecektir.

İhlalli Geçiş Cezasını Ödemenin Önemi

Avrasya Tüneli ihlalli geçiş cezası, geçiş ücretinin 2 katı olarak belirlenmiştir. Bu cezanın yanı sıra, gecikme faizi de uygulanmaktadır. İhlalli geçiş cezasını ödememenin cezası ise, geçiş ücretinin 4 katı olarak belirlenmiştir.

Bu nedenle, Avrasya Tüneli’nden geçiş yaparken, geçiş ücretini ödemeyi unutma


Yayımlandı

kategorisi