Oedaş Fatura Sorgulama

OEdaş Fatura Sorgulama Nasıl Yapılır?

Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEdaş), Türkiye’nin Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinde elektrik dağıtım hizmetini veren bir kamu kuruluşudur. OEdaş aboneleri, elektrik faturalarını sorgulamanın ve ödemenin birkaç farklı yolunu kullanabilirler.

OEdaş Online Fatura Sorgulama

OEdaş aboneleri, faturalarını online olarak sorgulayabilir ve ödeyebilirler. Bunun için OEdaş’ın internet sitesine veya mobil uygulamasına giriş yapmak gerekir.

OEdaş internet sitesinden fatura sorgulama yapmak için:

  1. OEdaş’ın internet sitesine gidin.
  2. Ana sayfada bulunan “Abonelik İşlemleri” sekmesine tıklayın.
  3. “Fatura Sorgulama” seçeneğine tıklayın.
  4. Abone numaranızı girin ve “Giriş” butonuna tıklayın.
  5. Açılan sayfada fatura bilgilerinizi görebilirsiniz.

OEdaş mobil uygulamasından fatura sorgulama yapmak için:

  1. App Store veya Google Play Store’dan OEdaş mobil uygulamasını indirin.
  2. Uygulamayı açın ve “Giriş” butonuna tıklayın.
  3. Abone numaranızı ve şifrenizi girin.
  4. Açılan sayfada fatura bilgilerinizi görebilirsiniz.

OEdaş SMS ile fatura sorgulama

OEdaş aboneleri, faturalarını SMS ile sorgulayabilirler. Bunun için 7000’e “OEDAS” yazıp boşluk bırakarak abone numaranızı yazın ve gönderin. Kısa süre içinde hattınıza fatura bilgileriniz SMS olarak gelecektir.

OEdaş Çağrı Merkezinden fatura sorgulama

OEdaş aboneleri, faturalarını çağrı merkezinden sorgulayabilirler. Bunun için OEdaş’ın 0850 222 0 186 numaralı çağrı merkezini arayın. Abone numaranızı ve kimlik bilgilerinizi vererek fatura bilgilerinizi öğrenebilirsiniz.

OEdaş e-Devlet üzerinden fatura sorgulama

OEdaş aboneleri, e-Devlet üzerinden de faturalarını sorgulayabilirler. Bunun için e-Devlet’e giriş yapın ve “Elektrik Faturası Sorgulama” hizmetini seçin. Abone numaranızı ve TC kimlik numaranızı girerek fatura bilgilerinizi görebilirsiniz.

OEdaş Fatura Ödeme

OEdaş aboneleri, faturalarını online olarak, SMS ile, çağrı merkezinden veya anlaşmalı bankalar ve ödeme noktalarından ödeyebilirler.

OEdaş online fatura ödeme

OEdaş aboneleri, faturalarını OEdaş’ın internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden online olarak ödeyebilirler. Bunun için fatura bilgilerinizi sorguladıktan sonra “Ödeme” butonuna tıklayın. Açılan sayfada kredi kartı veya banka kartı bilgilerinizi girerek faturanızı ödeyebilirsiniz.

OEdaş SMS ile fatura ödeme

OEdaş aboneleri, faturalarını SMS ile de ödeyebilirler. Bunun için 7000’e “OEDAS” yazıp boşluk bırakarak abone numaranızı ve ödeme yapmak istediğiniz tutarı yazın ve gönderin. Kısa süre içinde hattınıza fatura ödeme onay SMS’i gelecektir.

OEdaş Çağrı Merkezinden fatura ödeme

OEdaş aboneleri, faturalarını çağrı merkezinden de ödeyebilirler. Bunun için OEdaş’ın 0850 222 0 186 numaralı çağrı merkezini arayın. Abone numaranızı ve ödeme yapmak istediğiniz tutarı söyleyerek faturanızı ödeyebilirsiniz.

Anlaşmalı bankalar ve ödeme noktaları

OEdaş aboneleri, faturalarını anlaşmalı bankalar ve ödeme noktalarından da ödeyebilirler. Anlaşmalı bankalar ve ödeme noktaları listesine OEdaş’ın internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Faturam neden gelmedi?

Faturanız, ödeme tarihini geçmeden önce adresinize gönderilir. Ancak, faturanızın kaybolması veya gecikme gibi durumlarda, fatura bilgilerinizi OEdaş’ın internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden sorgulayabilirsiniz.

Faturamı nasıl öderim?

Faturanızı online olarak, SMS ile, çağrı merkezinden veya anlaşmalı bankalar ve ödeme noktalarından ödeyebilirsiniz.

Faturamı ödemezsem ne olur?

Faturanızı ödemezseniz, gecikme faizi uygulanır. Ayrıca, borcunuzu kapatana kadar elektrik kesint


Yayımlandı

kategorisi