Izmir Kartı Bakiye Sorgulama

İzmirim Kart Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

İzmirim Kart, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma araçlarında kullanılan akıllı bir ödeme sistemidir. İzmirim Kart ile otobüs, tramvay, metro, vapur ve metrobüs gibi toplu taşıma araçlarına binebilirsiniz. Ayrıca, otobüs ve metrobüs duraklarında bulunan biletmatiklerden İzmirim Kart’ınıza bakiye yükleyebilirsiniz.

İzmirim Kart bakiye sorgulama işlemini çeşitli yollarla yapabilirsiniz. Bu yollardan bazıları şunlardır:

  • İnternet sitesi üzerinden bakiye sorgulama
  • SMS ile bakiye sorgulama
  • Biletmatiklerden bakiye sorgulama
  • İzmirim Kart Mobil Uygulaması’ndan bakiye sorgulama

İnternet Sitesi Üzerinden Bakiye Sorgulama

İzmirim Kart bakiye sorgulama işlemini internet sitesi üzerinden yapmak için öncelikle İzmirim Kart resmi web sitesine (https://www.izmirimkart.com.tr/) giriş yapmanız gerekir. Ana sayfanın sağ üst köşesinde yer alan “Üye Girişi” butonuna tıklayarak üye girişi yapabilirsiniz. Üye girişi yapmadıysanız, “Üye Ol” butonuna tıklayarak üyelik oluşturabilirsiniz.

Üye girişi yaptıktan sonra, ana sayfanın sol üst köşesinde yer alan “Bakiye Sorgulama” butonuna tıklayarak bakiye sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Açılan sayfada, kart numaranızı ve kartınızın arkasında yer alan güvenlik kodunu (CVV2) girmeniz gerekir. Ardından, “Gönder” butonuna tıklayarak bakiye sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

SMS ile Bakiye Sorgulama

İzmirim Kart bakiye sorgulama işlemini SMS ile yapmak için “BAKİYE” yazıp 9166’ya kısa mesaj göndermeniz gerekir. Kısa mesaj gönderdikten sonra, İzmirim Kart tarafından bakiyeniz SMS olarak gönderilecektir.

Biletmatiklerden Bakiye Sorgulama

İzmirim Kart bakiye sorgulama işlemini biletmatiklerden yapmak için öncelikle bir biletmatik cihazına kartınızı takmanız gerekir. Ardından, ekranda yer alan “Bakiye Sorgula” butonuna tıklayın. Açılan ekranda, kart numaranızı ve kartınızın arkasında yer alan güvenlik kodunu (CVV2) girmeniz gerekir. Ardından, “Gönder” butonuna tıklayarak bakiye sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

İzmirim Kart Mobil Uygulaması’ndan Bakiye Sorgulama

İzmirim Kart bakiye sorgulama işlemini İzmirim Kart Mobil Uygulaması’ndan yapmak için öncelikle uygulamayı akıllı telefonunuza yüklemeniz gerekir. Uygulamayı yükledikten sonra, uygulamayı açın ve üye girişi yapın. Üye girişi yapmadıysanız, “Üye Ol” butonuna tıklayarak üyelik oluşturabilirsiniz.

Üye girişi yaptıktan sonra, ana sayfada yer alan “Bakiye” butonuna tıklayarak bakiye sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Açılan sayfada, kart numaranızı ve kartınızın arkasında yer alan güvenlik kodunu (CVV2) girmeniz gerekir. Ardından, “Gönder” butonuna tıklayarak bakiye sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Bakiye Sorgulama Sonuçları

Bakiye sorgulama işlemini tamamladıktan sonra, bakiyeniz ekranda görüntülenecektir. Ayrıca, bakiye sorgulama işleminin sonucu SMS olarak da gönderilecektir.

Bakiye Sorgulama Sık Sorulan Sorular

  • Bakiye sorgulama işlemini kaç kez yapabilirim?

Bakiye sorgulama işlemini istediğiniz kadar yapabilirsiniz. Ancak, SMS ile bakiye sorgulama işlemini günde 30 kezden fazla yapmanız durumunda ücretlendirilebilirsiniz.

  • Bakiye sorgulama işlemi ücretli midir?

İnternet sitesi üzerinden ve İzmirim Kart Mobil Uygulaması’ndan bakiye sorgulama işlemi ücretsizdir. Ancak, SMS ile bakiye sorgulama işlemi ücretli olabilir.

  • Bakiye sorgulama işleminin sonucunu ne kadar sürede alırım?

İnternet sitesi üzerinden ve İzmirim Kart Mobil Uygulaması’ndan bakiye sorgulama işleminin sonucu anında görüntülenir. SMS ile bakiye sorgulama işleminin sonucu ise birkaç dakika içinde gönderilir.

İzmirim Kart Bakiye Sorgulama İpuçları

  • Bakiye sorgulama işlemini sık sık yaparak, kartınızın bakiyesinin ne kadar olduğunu takip edebilirsiniz.
  • **Bakiyeniz azaldığında, kartınızın bakiyesini doldurmayı unutmayın

Yayımlandı

kategorisi