Android Files Host

Android Files Host Nedir?

Android Files Host, Android işletim sistemlerinde bulunan bir metin dosyasıdır. Bu dosya, web site adreslerini sunucu IP adresleri ile eşleştirmek için kullanılır. Host dosyasının düzenlenmesi, belirli web sitelerine veya sunuculara erişimi engellemek, web sitelerinin içeriğini değiştirmek veya web sitelerinin konumunu değiştirmek için kullanılabilir.

Host Dosyası Nerede Bulunur?

Android cihazlarda host dosyası, genellikle aşağıdaki adreste bulunur:

/system/etc/hosts

Bu dosya, root erişimi olmadan değiştirilemez. Root erişimine sahipseniz, host dosyasını düzenlemek için bir metin düzenleyici kullanabilirsiniz.

Host Dosyasının Yapısı

Host dosyası, her satırı bir IP adresi ve bir web sitesi adresinin eşleşmesinden oluşan bir metin dosyasıdır. IP adresi, bir web sitesinin veya sunucunun konumunu belirlemek için kullanılan benzersiz bir sayısal adrestir. Web sitesi adresi, bir web sitesinin veya sunucunun internette erişilebilmesi için kullanılan metin adıdır.

Örneğin, aşağıdaki satır Google arama motorunun IP adresini web sitesi adresiyle eşleştirir:

172.217.0.1 google.com

Bu satır, Android cihazın Google arama motorunu ziyaret ettiğinde, 172.217.0.1 IP adresine yönlendirmesini sağlar.

Host Dosyasını Düzenleme

Host dosyasını düzenlemek için bir metin düzenleyici kullanabilirsiniz. Root erişimine sahip değilseniz, host dosyasını düzenlemek için bir dosya yöneticisi uygulaması kullanmanız gerekir.

Host dosyasını düzenlemek için aşağıdaki adımları izleyin:

  1. Bir metin düzenleyici veya dosya yöneticisi uygulaması açın.
  2. Host dosyasını bulun ve açın.
  3. Düzenlemek istediğiniz satırları bulun.
  4. IP adresini veya web sitesi adresini değiştirin.
  5. Dosyayı kaydedin.

Host Dosyasını Kullanarak Web Sitelerine Erişimi Engelleme

Host dosyasını kullanarak belirli web sitelerine erişimi engelleyebilirsiniz. Bunu yapmak için, web sitesinin IP adresini veya web sitesi adresini host dosyasına ekleyin ve IP adresini veya web sitesi adresini 0.0.0.0 olarak ayarlayın.

Örneğin, aşağıdaki satır Facebook web sitesine erişimi engeller:

0.0.0.0 facebook.com

Bu satır, Android cihazın Facebook web sitesini ziyaret ettiğinde, 0.0.0.0 IP adresine yönlendirmesini sağlar. 0.0.0.0 IP adresi, geçersiz bir IP adresidir ve bu nedenle cihaz Facebook web sitesine erişemez.

Host Dosyasını Kullanarak Web Sitesi İçeriğini Değiştirme

Host dosyasını kullanarak belirli web sitelerinin içeriğini değiştirebilirsiniz. Bunu yapmak için, web sitesinin IP adresini veya web sitesi adresini host dosyasına ekleyin ve IP adresini veya web sitesi adresini farklı bir web sitesinin IP adresine veya web sitesi adresine ayarlayın.

Örneğin, aşağıdaki satır Google arama motorunun sonuçlarını engeller:

172.217.0.1 www.yahoo.com

Bu satır, Android cihazın Google arama motorunu ziyaret ettiğinde, www.yahoo.com web sitesine yönlendirmesini sağlar. Bu nedenle, kullanıcı Google arama motorunu kullanırken Yahoo arama motorunun sonuçlarını görür.

Host Dosyasını Kullanarak Web Sitesi Konumunu Değiştirme

Host dosyasını kullanarak belirli web sitelerinin konumunu değiştirebilirsiniz. Bunu yapmak için, web sitesinin IP adresini veya web sitesi adresini host dosyasına ekleyin ve IP adresini veya web sitesi adresini farklı bir IP adresine veya web sitesi adresine ayarlayın.

Örneğin, aşağıdaki satır Google arama motorunun Türkiye’den erişimini engelleyerek Google arama motorunu ABD’den erişilebilir hale getirir:

172.217.0.1 www.google.com.tr

Bu satır, Android cihazın Google arama motorunu ziyaret ettiğinde, www.google.com.tr web sitesine yönlendirmesini sağlar. Ancak, bu web sitesi aslında www.google.com web sitesinin bir kopyasıdır. Bu nedenle, kullanıcı Google arama motorunu kullanırken ABD’den Google arama motorunun sonuçlarını görür.

Host Dosyasının Güvenlik Riskleri

Host dosyasını kötü amaçlı bir


Yayımlandı

kategorisi