Bilgisayar Donanımı Taban Puanları 2024-2025 Güncel

Bilgisayar Donanımı Taban Puanları 2023

Bilgisayar donanımı, bilgisayarların fiziksel bileşenlerini ve bunların birbirleriyle nasıl etkileşime girdiğini inceleyen bir bilim dalıdır. Bilgisayar donanımı mühendisleri, bilgisayarların performansını ve verimliliğini artırmak için yeni tasarımlar ve teknolojiler geliştirmekten sorumludur.

Bilgisayar donanımı eğitimi veren üniversiteler, genellikle YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) puanı ile öğrenci kabul etmektedir. 2023 yılında YKS’nin ilk oturumu olan TYT’de en düşük 189,61885 puan ile Bilgisayar Programcılığı bölümüne, en yüksek 420,48994 puan ile ise Bilgisayar Mühendisliği bölümüne yerleşmek mümkündü.

Bilgisayar Programcılığı Taban Puanları 2023

Bilgisayar programcılığı, bilgisayarlar için yazılım geliştirmeyi içeren bir disiplindir. Bilgisayar programcıları, bilgisayarların nasıl çalıştığını ve nasıl programlanacağını anlamakla yükümlüdür.

Bilgisayar programcılığı eğitimi veren üniversiteler, genellikle TYT puanı ile öğrenci kabul etmektedir. 2023 yılında TYT’de en düşük 189,61885 puan ile Bilgisayar Programcılığı bölümüne yerleşmek mümkündü.

Bilgisayar Mühendisliği Taban Puanları 2023

Bilgisayar mühendisliği, bilgisayarların tasarımı, geliştirilmesi ve işletilmesi ile ilgilenen bir mühendislik disiplinidir. Bilgisayar mühendisleri, bilgisayarların donanım ve yazılım bileşenlerini tasarlamak, geliştirmek ve test etmekle sorumludur.

Bilgisayar mühendisliği eğitimi veren üniversiteler, genellikle YKS’nin ilk oturumu olan TYT ve ikinci oturumu olan AYT puanı ile öğrenci kabul etmektedir. 2023 yılında TYT’de en düşük 189,61885 puan ile Bilgisayar Mühendisliği bölümüne yerleşmek mümkündü. AYT’de ise en düşük 287,46754 puan ile yerleşmek mümkündü.

Bilgisayar Teknolojisi Taban Puanları 2023

Bilgisayar teknolojisi, bilgisayarların kullanımı ve yönetimi ile ilgilenen bir programdır. Bilgisayar teknolojisi mezunları, bilgisayarların kurulumu, bakımı ve onarımı ile ilgili işlerde çalışabilirler.

Bilgisayar teknolojisi eğitimi veren üniversiteler, genellikle TYT puanı ile öğrenci kabul etmektedir. 2023 yılında TYT’de en düşük 189,61885 puan ile Bilgisayar Teknolojisi bölümüne yerleşmek mümkündü.

Bilgisayar Operatörlüğü Taban Puanları 2023

Bilgisayar operatörlüğü, bilgisayarların kullanımı ve yönetimi ile ilgilenen bir programdır. Bilgisayar operatörlüğü mezunları, bilgisayarların kullanımı ve yönetimi ile ilgili işlerde çalışabilirler.

Bilgisayar operatörlüğü eğitimi veren üniversiteler, genellikle TYT puanı ile öğrenci kabul etmektedir. 2023 yılında TYT’de en düşük 189,61885 puan ile Bilgisayar Operatörlüğü bölümüne yerleşmek mümkündü.

Bilgisayar Donanımı Eğitimi Alan Üniversiteler

Türkiye’de bilgisayar donanımı eğitimi veren birçok üniversite bulunmaktadır. Bu üniversitelerin bazıları devlet üniversitesi, bazıları ise vakıf üniversitesidir.

Devlet üniversiteleri arasında bilgisayar donanımı eğitimi veren bazı üniversiteler şunlardır:

  • İstanbul Teknik Üniversitesi
  • Hacettepe Üniversitesi
  • Bilkent Üniversitesi
  • Boğaziçi Üniversitesi
  • Yıldız Teknik Üniversitesi

Vakıf üniversiteleri arasında bilgisayar donanımı eğitimi veren bazı üniversiteler şunlardır:

  • İstanbul Gelişim Üniversitesi
  • Bahçeşehir Üniversitesi
  • Kadir Has Üniversitesi
  • Okan Üniversitesi
  • İstanbul Medipol Üniversitesi

Bilgisayar Donanımı Eğitimi İçin Gerekli Şartlar

Bilgisayar donanımı eğitimi almak için genellikle lise mezunu olmak gerekmektedir. Bazı üniversitelerde ise YKS puanı ile öğrenci kabul edilmektedir.

Bilgisayar donanımı eğitimi veren üniversitelerin giriş koşulları ile ilgili daha fazla bilgi için ilgili üniversitelerin web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Bilgisayar Donanımı Eğitiminin Avantajları

Bilgisayar donanımı eğitimi, bilgisayar sektöründe iş bulmak için iyi bir fırsat sunmaktadır. Bilgisayar donanımı mezunları, bilgisayarların tasarımı


Yayımlandı

kategorisi