Ankara Boş Plaka Sorgulama 2024-2025 Güncel

Ankara Boş Plaka Sorgulama Nasıl Yapılır?

Ankara’da boş plaka sorgulama işlemi, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sunulan iki farklı yöntemle yapılabilir. Bu yöntemlerden biri EGM’nin web sitesi üzerinden, diğeri ise SMS ile yapılan sorgulamadır.

EGM Web Sitesi Üzerinden Boş Plaka Sorgulama

EGM web sitesi üzerinden boş plaka sorgulama işlemi için öncelikle EGM’nin web sitesine: https://www.egm.gov.tr/ giriş yapmanız gerekir. Ana sayfada bulunan “Plaka Sorgulama” sekmesine tıklayarak açılan sayfada, “Boş Plaka Sorgulama” seçeneğini işaretlemeniz gerekir. Ardından, plaka sorgulama yapmak istediğiniz ilin kodunu girmeniz ve “Sorgula” butonuna tıklamanız gerekir.

Örneğin, Ankara’da boş plaka sorgulama yapmak için, plaka sorgulama yapmak istediğiniz ilin kodu olan “06” kodunu girmeniz ve “Sorgula” butonuna tıklamanız gerekir.

EGM web sitesi üzerinden yapılan boş plaka sorgulama işlemi, ücretsiz olarak yapılabilmektedir.

SMS ile Boş Plaka Sorgulama

SMS ile boş plaka sorgulama işlemi için, cep telefonunuzun mesajlar bölümüne girmeniz ve “DETAY (boşluk) Plaka” yazarak 5664 numarasına mesaj atmanız gerekir. Örneğin, Ankara’da boş plaka sorgulama yapmak için, “DETAY 06” yazarak 5664 numarasına mesaj atmanız gerekir.

SMS ile yapılan boş plaka sorgulama işlemi, ücretlidir. Ücretlendirme, operatörden operatöre değişiklik gösterebilir.

Boş Plaka Sorgulama Sonuçları

EGM web sitesi üzerinden veya SMS ile yapılan boş plaka sorgulama sonucunda, sorgulama yapmak istediğiniz plakanın boşta olup olmadığı bilgisi size bildirilir. Plaka boşta ise, sorgulama sonucunda plakanın kodu ve harf kombinasyonu size gösterilecektir. Plaka boş değilse, sorgulama sonucunda size bir bilgilendirme mesajı gelmeyecektir.

Boş Plaka Tahsis İşlemi

EGM web sitesi veya SMS ile yapılan boş plaka sorgulama sonucunda, sorgulama yapmak istediğiniz plakanın boşta olduğunu öğrendiyseniz, plaka tahsis işlemi için gerekli belgelerle birlikte en yakın trafik tescil şubesine başvurmanız gerekir.

Boş plaka tahsis işlemi için gerekli belgeler şunlardır:

  • Trafik tescil belgesi
  • Ruhsat sahibinin kimlik belgesi
  • Ruhsat sahibinin araç satın alma belgesi

Boş plaka tahsis işlemi, ücretsiz olarak yapılabilmektedir.

Boş Plaka Sorgulamada Dikkat Edilmesi Gerekenler

Boş plaka sorgulama işlemi yaparken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bu hususlar şunlardır:

  • Plaka sorgulama işlemi yaparken, sorgulama yapmak istediğiniz ilin kodunu doğru girdiğinizden emin olun.
  • SMS ile boş plaka sorgulama işlemi yaparken, mesajı doğru numaraya gönderdiğinizden emin olun.
  • Boş plaka tahsis işlemi için gerekli belgeleri eksiksiz olarak hazırladığınızdan emin olun.

Sonuç

Ankara’da boş plaka sorgulama işlemi, EGM web sitesi veya SMS ile yapılabilen ücretsiz bir işlemdir. Boş plaka sorgulama sonucunda, sorgulama yapmak istediğiniz plakanın boşta olup olmadığı bilgisi size bildirilir. Plaka boşta ise, plaka tahsis işlemi için gerekli belgelerle birlikte en yakın trafik tescil şubesine başvurmanız gerekir.


Yayımlandı

kategorisi