2020 Milli Piyango Sorgulama 2024-2025 Güncel

2020 Milli Piyango Sorgulama

Milli Piyango, Türkiye’de 1938 yılından beri devlet tarafından düzenlenen bir şans oyunudur. Oyun, her ayın 9, 19 ve 29’unda çekilişle gerçekleştirilir. Çekilişler, her ayın 9’unda 14:30, 19’unda 18:30 ve 29’unda 20:30’da gerçekleştirilir.

Milli Piyango biletleri, Milli Piyango İdaresi’nin (MPİ) yetkili bayilerinden satın alınabilir. Biletlerin fiyatı, oynanan kolon sayısına göre değişiklik gösterir. Bir kolonun fiyatı 5 TL’dir.

Milli Piyango’da, 6’dan 49’a kadar numaralardan oluşan bir kümeden 6 numara seçilerek oynanır. Seçilen numaralardan 6 tanesi doğru çıkarsa büyük ikramiye kazanılır.

Milli Piyango’da büyük ikramiye, her çekilişte ikramiye havuzuna yatırılan paradan oluşur. İkramiye havuzu, satılan biletlerin sayısına ve ikramiye miktarına göre değişir.

Milli Piyango bileti satın alan kişiler, çekiliş sonuçlarını Milli Piyango İdaresi’nin resmi internet sitesinden veya Milli Piyango mobil uygulamasından öğrenebilirler.

2020 Milli Piyango Çekiliş Sonuçları

2020 yılında Milli Piyango’da toplam 12 çekiliş gerçekleştirilmiştir. Bu çekilişlerden elde edilen toplam ikramiye miktarı 7 milyar 769 milyon TL’dir.

2020 Milli Piyango’nun büyük ikramiyesi 31 Aralık 2020 tarihinde düzenlenen çekilişte 80 milyon TL olarak belirlenmiştir. Bu çekilişte büyük ikramiye, “1358490” numaralı çeyrek bilete isabet etmiştir.

2020 Milli Piyango’da elde edilen en yüksek ikramiye miktarı ise 10 Ağustos 2020 tarihinde düzenlenen çekilişte 120 milyon TL olarak belirlenmiştir. Bu çekilişte büyük ikramiye, “0786427” numaralı tam bilete isabet etmiştir.

2020 Milli Piyango Sorgulama İşlemi

Milli Piyango bileti satın alan kişiler, bilet numaralarını Milli Piyango İdaresi’nin resmi internet sitesinden veya Milli Piyango mobil uygulamasından sorgulayabilirler.

Sorgulama işlemini gerçekleştirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. Milli Piyango İdaresi’nin resmi internet sitesine veya Milli Piyango mobil uygulamasına giriş yapın.
  2. “Sorgula” menüsüne tıklayın.
  3. Çekiliş tarihi ve bilet numaranızı girin.
  4. “Sorgula” butonuna tıklayın.

Sorgulama sonucunda, biletinizin kazandığı ikramiye miktarını görebilirsiniz.

Milli Piyango İkramiye Ödeme İşlemleri

Milli Piyango ikramiye ödemeleri, çekiliş tarihinden itibaren 1 yıl içinde gerçekleştirilir. İkramiye ödemeleri, Milli Piyango İdaresi’nin yetkili bayilerinden veya PTT şubelerinden yapılabilir.

Milli Piyango İkramiye Ödemelerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • İkramiye ödemeleri, çekiliş tarihinden itibaren 1 yıl içinde gerçekleştirilir. Bu süre içinde ikramiyenizi tahsil etmezseniz, ikramiyeniz zaman aşımına uğrar.
  • İkramiyenizi tahsil etmek için, biletinizin yanı sıra kimliğinizi de ibraz etmeniz gerekir.
  • Tam bilet ikramiyesi, biletin satın alındığı bayiden tahsil edilebilir. Çeyrek bilet, yarım bilet ve bir bilet ikramiyeleri ise tüm bayilerden tahsil edilebilir.
  • İkramiyenizi PTT şubesinden tahsil etmek için, biletinizin arka yüzündeki ilgili alanı imzalamanız gerekir.

Milli Piyango Oyun Kuralları

Milli Piyango oyun kuralları şu şekildedir:

  • Oyun, her ayın 9, 19 ve 29’unda çekilişle gerçekleştirilir.
  • Oyunda, 6’dan 49’a kadar numaralardan oluşan bir kümeden 6 numara seçilerek oynanır.
  • Seçilen numaralardan 6 tanesi doğru çıkarsa büyük ikramiye kazanılır.
  • Büyük ikramiye, her çekilişte ikramiye havuzuna yatırılan para

Yayımlandı

kategorisi